Vacature PR

Vacature PR van Het Eibernest, vrijwillig en/of stagaire.

Meedenken over het managen van de relatie met vrienden, supporters, vrijwilligers, samenwerkende partners en partnerorganisaties. Het bijhouden van persoonlijke gegevens en geldstromen, mn op digitaal vlak. Meedenken en organiseren van de communicatie en het onderhouden van een duurzame relatie met al deze partners.

Het gaat over een of meer van de volgende communicatie middelen:

Facebook Het Eibernest https://www.facebook.com/heteibernest

De website van Het Eibernest  http://www.heteibernest.nl/   Dit is een wordpress pagina. Er zijn links naar de facebook pagina, twitter, Airbnb, pifworld en mailchimp.

De website is sinds kort in het Engels vertaald. Graag nakijken.

De website van Airbnb  http://www.airbnb.nl

Een digitaal, gedeelde agenda beginnen die gekoppeld kan worden aan de evenementen plugin van de website.

Crowdfundings website is in opstart, via pifworld.

We hebben een eigen bedrijfsrekening van het Eibernest, bij Triodos. Hulp bij het overzichtelijk maken van geldstromen.

Mailchimp  https://mailchimp.com/  is een programma wat ik gebruik voor nieuwsbrieven. Het bijhouden van het adressenbestand schiet erbij in. Mensen kunnen via onze site zich opgeven. Ik krijg meldingen van hoe de brief gelezen wordt en wie deze niet ontvangt.  Hulp bij het bijhouden van deze gegevens zou welkom zijn.

Twitter https://twitter.com/pien10

Linkedin https://www.linkedin.com/in/marjan-verhees-bennenbroek

Voor het Duurzaamheidscafé Deurne verzorg ik de website, facebook, twitter en de nieuwsbrief. Hulp hierbij is welkom.

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vacature PR

Wapiti zweethut ( Annet van der Linden)

Mijn naam is Annet van der Linden en ik ben opgeleid tot coach en psychosociaal therapeut bij Phoenix in Utrecht. Toen ik in 1998 voor het eerst de kracht van de zweethutceremonie ervoer, ben ik er mijn hart aan verloren.                                                         Na jarenlang steeds als deelnemer terug te keren naar de ceremonies, kwam de tijd om er meer mee te doen en werd ik ingewijd als vuurhoedster en watergietster.                               In 2006 ben ik begonnen met zweethutceremonies begeleiden en dat doe ik tot de dag van vandaag met veel liefde en passie. Mijn liefde voor (reinigings)rituelen komt daarin volledig tot haar recht.

De inipi (zweethut)-ceremonie is een uitnodiging om je te verbinden; met jezelf, met de andere deelnemers, met de krachten van de natuur, met moeder Aarde, met de warmte van de stenen, met het “grote geheel” of “ dat wat groter is dan ik”.                                           Dit alles creëert een veld om te ervaren dat een ieder gelijk is. De inipi-ceremonie kan een inspirerende uitwerking op je hebben, kan je inzicht brengen, rust brengen, je een pas op de plaats doen maken of je herboren doen voelen.                                                                         Je komt anders de zweethut uit dan je erin bent gegaan.

In onze huidige samenleving is er vaak weinig ruimte voor rituelen, in tegenstelling tot vroeger.  Voor veel mensen is de enige belangrijke mijlpaal of rite die nog in ere wordt gehouden, hun begrafenis. Rituelen werken onder andere ondersteunend bij afscheid nemen (van gezondheid, geliefden etc),mijlpalen markeren, bewustwording, verbindingen herstellen, nieuwe fases in gaan of juist afsluiten. De rituelen rond de zweethutceremonie zijn daarin een krachtig hulpmiddel. Tijdens de ceremonies werk ik met een groot team, waardoor er steeds voldoende bedding en ondersteuning is voor ALLE deelnemers. De sfeer waarin we werken is er een van verbondenheid met het grote geheel, en daarin alle ruimte om te delen, te helen, los te laten of juist vast te pakken.  Alles mag er zijn, niks is gek, mits respectvol naar andere deelnemers. Ik nodig je van harte uit in onze kring van verwanten rond het vuur, om samen te reizen in het huis van de adem, de baarmoeder van moeder Aarde.

Andere rituelen waar ik graag mee werk en die ik regelmatig aanbied, zijn de vuurloop, rite of the womb en rite de passage.                                                                                                             Meer informatie vindt je op de Facebookpagina van Wapiti zweethutceremonies of door je vraag te mailen naar wapitizweethutceremonies@gmail.com

Aho mitakuye oyasin!                                                                                                                               Annet van der Linden

 

nieuwsbrief Wapiti zweethut

Inschrijven kan via wapitizweethutceremonies@gmail.com of bij Annet, 0646253451.       Na je inschrijving ontvang je een mail met alle praktische informatie.

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wapiti zweethut ( Annet van der Linden)

Wilgen vlechten of koken met Marck

1479718281947 klik op het plaatje

   

Marck heeft 2 succesvolle wilgen-vlecht-dagen gehouden hier. Op aanvraag kan dit weer herhaald worden.  Marck kan ook als kok ingehuurd worden. Zie zijn website:  Marck Hofmeester

Zijn vrouw Masha Mulder geeft yogalessen. Samen verzorgen ze muziek en  theater voorstellingen op locatie.  Hiloka

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wilgen vlechten of koken met Marck

Gemengde zweethut, o.l.v. Marja Nijskens

“In het voorjaar van 2000 maakte ik voor het eerst een zweethutceremonie mee. Een dag doorbrengen midden in de natuur, het samenzijn met anderen, mijn eigen natuur ontdekken; voor mij was het een thuiskomen. Thuiskomen bij Moeder Aarde en thuiskomen  bij mij zelf. Het is niet bij één zweethut gebleven. In de zomer van datzelfde jaar, op mijn veertigste verjaardag, volgde ik een zweethuttraining bij Lenaleen Waignein. In de afgelopen jaren heb ik vele zweethutceremonies gegeven in Nederland, Belgie en Frankrijk (op Ecolonie in de Vogezen).

Door het meegaan met het ritme van de natuur, door de activiteiten rond de zweethut, door het ritueel in de zweethut ontstaat een verbinding met de natuur, met de elementen, met elkaar en met mezelf. Ik ervaar alles als één geheel, één universeel samen zijn. Het is aards en spiritueel tegelijk.

Het zweethutritueel zoals ik het begeleid, is gebaseerd op de traditie van de Noord Amerikaanse Indianen, maar eigenlijk is het een universeel gebeuren in het Hier en Nu. Het is veel meer dan een fysieke reiniging, het is zuivering van lichaam, hart en ziel. De zweethut, de baarmoeder van Moeder Aarde, staat symbool voor de vrouwelijke energie. In een Vuur, symbool voor de mannelijke energie worden stenen verhit. Deze stenen, het Stenen Volk, worden door de vuurman of vuurvrouw roodgloeiend de hut ingedragen en maken op die manier een verbinding tussen mannelijk en vrouwelijk.

Voordat we de hut ingaan worden we gereinigd met de rook van Salie. Als we de hut binnengaan,  zeggen we  ”O Mitakuye Oyasin”; ofwel  “Aan al mijn verwanten”, een manier om uit te drukken dat wij allen een zijn, zonder onderscheid.  In de hut is het aarde donker, we zitten op een handdoek op de Aarde rond de gloeiend hete stenen. De ceremonie bestaat uit 4 rondes, waarin we healing vragen, persoonlijke intenties uitspreken, zingen, mediteren en dank uitspreken. Het water dat ik over de stenen giet neemt onze intenties mee naar het grote geheel. Tussen de rondes door mag je naar buiten om af te koelen en water te drinken.

Het is altijd moeilijk om met woorden te beschrijven  wat een zweethutceremonie nu precies is. Het beste is om het gewoon zelf eens een keer te ervaren. Ik ben heel dankbaar en blij dat het zweethutgebeuren op mijn pad is gekomen en neem jullie graag mee in dit mooie ritueel!

Welkom!

Marja Nijskens, zie website:  Marja Nijskens

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Gemengde zweethut, o.l.v. Marja Nijskens

Beelden van Tineke Hellinga

We zijn zeer vereerd met de beelden van Tineke Hellinga op ons land. Kunst verheft het geheel. Dat zie je en ervaar je. Deze beelden en  foto’s spreken voor zich.

De meeste beelden zijn te koop.

Tineke is 24 juni 2015 overleden. De verkoop gaat via haar dochter Monique.

Naast het werk van Tineke is er een groot beeldhouw werk  te bezichtigen. Dit staat langs de Hogebrug en weegt zo’n 700 kg.   ” De Oerbron” van  Joost Barbiers

In de tuin en op het Eibernest zijn 2 kunstwerken/smeedwerk van  Dirk Verberne  geplaatst.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Beelden van Tineke Hellinga

Fermenteer workshop

Fermenteren? Kun je leren !

IMG_7300

Hoe smaakt zelfgebakken desembrood?

Wat kun je allemaal doen met kefir?

Hoe maak je zuurkool?

Wat is komboecha?

Diëgo van Keere komt graag weer een workshop geven. Geef door als je belangstelling hebt voor deze gezonde en energie zuinige manier van voedselbewerking.

http://www.anupana.be/welkom.html

Diego

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fermenteer workshop