Visie Stichting


Zorg voor de mens,

Zorg voor de aarde,

en de weelde samen delen.

We willen  samenwerken aan een houdbare, prettige leefomgeving.                                           Dit doen we vanuit het besef dat alles met elkaar samenhangt in een dynamisch systeem.

De stichting :”Het Eibernest” organiseert activiteiten die een verbindende werking hebben. Een kring van betrokken mensen zijn onze gasten en die organiseren zelf iets bij ons. Deze kring mag groeien !

De activiteiten zullen vooral plaatsvinden in de zomermaanden op “Het Eibernest”.         Ook kunnen er activiteiten in Deurne of elders georganiseerd worden door de Stichting.

Educatie, natuur, voedsel, bouwen, persoonlijke groei en samenleven.

Broedplaats voor nieuwe manieren van doen en laten.

We hebben met hulp van veel mensen een mooi  beschut plekje gecreeërd, hier in Liessel, tegen de Peel aan. Twee km vanaf afrit 37 A67, tussen Eindhoven en Venlo. Het perceel is 1.5 hectare groot. PERMACULTUUR/TRANSITION TOWNS/DEEP ECOLOGY zijn richtinggevend voor hoe wij omgaan met de bodem, de planten, de dieren en de mensen. Het kweken van voedsel op een nieuwe manier; polyculturen en meer vaste planten, bomen en struiken, in een samenhangend systeem (gelijk een voedselbosrand). Natuurlijk bouwen met spullen die hier aanwezig zijn. Er staat al een mooi afdak met beplanting erbovenop. Een aardehut, een yurt van 5 meter doorsnede, een podium, een toiletwagentje. Eigenlijk een grote buitenhuiskamer, met allerlei hoekjes.

Er is ruimte voor meer activiteiten, personeelsfeestjes, kinderfeestjes. Voor trainingen of andere grotere bijeenkomsten is het hele terrein van het Eibernest te huur. Kom gerust eens kijken als je ideeën hebt.

Voor persoonlijke ontwikkeling en bezinning :oa  Stilte wandelingen en stiltedagen, Meditatie, Chi neng chi gong, Shamanisme, klankconcerten, Mantra zingen.

Kinderen: Ontmoeting met de wolvarkens, hutten bouwen, vies worden, bloemetjes plukken, zand, modder, zwemmen in natuurlijk water, kikkervisjes vangen, visjes voelen op je huid, zeepsteen bewerken, wilg vlechten, helpen in de tuin… etc..

Geld:  Voor wat hoort wat, wederkerigheid is norm. Dit kan in geld uitgedrukt worden, maar ook in klussen, ruilen en diensten. We zijn lid van STRO en werken met @nder geld,Geld dat werkt

Adopteer een klus: Om ons te ontlasten en tegelijkertijd meer binding en ontmoeting te organiseren is het leuk en nuttig om een kleine, overzichtelijke, passende klus te adopteren. Kijk eens rond en samen kunnen we zoeken naar een passende klus.