EiberWij en EiberBos

 initiatiefgroep 2016

 rogge 2016

Het Eibernest is uitgebreid met 1 hectare land. Het perceel ligt tussen het huidige Eibernest en onze tuin. We dromen al langer over een voedselbos en nu gaan we aan de slag, onder het beheer van de Stichting. Wordt supporter van Het Eibernest en u helpt bij de aankoop van de aanplanting. Kijk op de website van pifworld, een crowdfundings organisatie voor de mogelijkheden: Vriend van het Eibernest

Het land is verdeeld in een grasland/wei en een stuk wat aangeplant is met inheemse struiken en bomen en notenbomen. Hier loopt een slingerend pad doorheen ( bezinningspad ). Op het Eibernest zelf hebben we meer fruit, hazelaars, noten en kastagne’s geplant.

In 2018  verhuren we 6 recreatieve plekken op dit stuk land. Dit doen we aan mensen die voeling hebben met onze intenties en bereid zijn om naast huur ook te helpen. Ieder krijgt een eigen plek, maar er is ook gemeenschappelijk gebruik, mn een tunnelkas en moestuin. Alle plekken zijn bezet nu.

Augustus 2017. De volgende fase. Het rogge is geoogst door de plaatselijke oude tractorclub. Hartelijk dank aan al de werkers en de fotograaf.