Eiberbos

 initiatiefgroep 2016

 rogge 2016

Het Eibernest gaat uitbreiden met 1 hectare land. Het perceel ligt tussen het huidige Eibernest en onze tuin. We dromen al langer over een voedselbos en nu gaan we aan de slag, onder het beheer van de Stichting. Wordt supporter van Het Eibernest en u helpt bij de aankoop van de aanplanting. Kijk op de website van pifworld, een crowdfundings organisatie voor de mogelijkheden: Vriend van het Eibernest

Het land is vorig jaar ingezaaid met winterrogge. Willem zal, als de grond goed droog is, slingerende slootjes aanleggen en wat niveau verschil maken. In het najaar gaan we noten, castagne’s, hazelnoten, fruit, en inheemse struiken en bomen aanplanten.

Er komt een stuk wat  ( ook ) als bezinningsbos gaat dienen. In principe zullen in 2018 er 6 recreatieve plekken zijn om te verhuren. Dit doen we aan mensen die voeling hebben met onze intenties en bereid zijn om naast huur ook te helpen. Ieder krijgt een eigen plek, maar er is ook gemeenschappelijk gebruik. We zijn met een initiatief groepje aan het brainstormen over het ontwerp. Marck Hofmeesters droomt van een wilgencathedraal, als gemeenschappelijke ruimte. Rob droomt van een moestuin, waar hij ook met zijn camper kan verblijven. Zo hopen we tzt  vele dromen waar te maken.

Augustus 2017. De volgende fase. Het rogge is geoogst door de plaatselijke oude tractorclub. Hartelijk dank aan al de werkers en de fotograaf.