Papier-maché workshop, 18 juli

Gezellige middag schalen maken met papier-maché.

Op zaterdag 18 Juli organiseert Marck samen met de Peelconnectie een leuke middag met papier-maché.

Met oud papier, eierdozen en natuurlijke materialen, die we ter plekke bij elkaar scharrelen, maken we een schaal van papier-maché.

Omdat het drogen best wel lang duurt bestaat de dag uit twee blokken.

Blok 1

We maken een papiermassa van oud papier en eierdozen. Daar kunnen we natuurlijk al allerlei ander materiaal in verwerken.

Met deze basis maken we een schaal, een kommetje of eventueel en ander voorwerp. Je kunt een schaaltje met een mooie vorm meenemen, die kun je dan als mal gebruiken. Je kunt je ook laten inspireren door wat er ter plekke voor handen is. Als de basisschaal klaar is moet ie drogen. In de zon of in een voedseldroger.  Dat kost ongeveer 24 uur. Afhankelijk van de hoeveelheid achtergebleven vocht en de dikte van het voorwerp. We drogen ter plekke zover als we kunnen. Maar het eindresultaat zul je waarschijnlijk pas  thuis te zien krijgen.

Blok 2:

Om je alvast wat verder op weg te helpen met ideeën voor de afwerking neem ik ook wat gedroogde basisschaaltjes mee. Hiermee kun je experimenteren met verschillende manieren  om je werkstuk af te werken.

Dat kan zijn met sap van gekookte blauwe bessen of gedroogde gemalen bloemblaadjes of bijvoorbeeld rode bietensap. We kunnen kijken welke kleuren er in de tuin zijn en hoe we die op de schaal krijgen.  Ook kun je met behangsellijm snippers papier, bloemblaadjes en van alles op je schaal plakken. Zo kun je structuren en patronen creëren. We laten ons verrassen door de creativiteit van de groep.

Tijden:

We beginnen om 11.00 uur met koffie en de dag loopt tot ongeveer 17.00 uur,

Rond 13.00 uur is er een heerlijke  soep voor de lunch. De rest graag zelf meenemen.

Waar:

De Peelconnectie, Hogebrug 3, 5757 RS  Liessel

Bijdrage: € 10,-

Maximaal 10 deelnemers.

Opgeven kun je bij:

Marck Hofmeester:  0615277723  marckhofmeester@hotmail.fr

 

Dit bericht is geplaatst in Geen onderdeel van een categorie. Bookmark de permalink.