BrugklasBoost

BRUGKLASBOOST!!!! 30 mei 10.00 uur -31 mei 14.00 uur.

Gun jij jouw aankomende brugklasser een sterke start in de brugklas en wil je jouw kind een boost aan zelfvertrouwen meegeven? Wil je jouw kind leren om goed contact te maken met zichzelf en anderen, om zo een sterke (eerste) indruk van zichzelf te geven? Vind je het belangrijk dat jouw kind zichzelf durft te zijn, de moed heeft om voor zichzelf en anderen op te komen en leert omgaan met groepsdruk en pesten?

Kun je zelf misschien een steuntje in de rug gebruiken in de fase van ouder(s) zijn van een bijna brugklasser?
Wil je handvatten en helderheid krijgen in hoe jij er kunt zijn voor je kind en hem/haar tegelijkertijd meer vrij laat?

Het BRUGKLASBOOST weekend biedt jou alle gelegenheid te doorvoelen waar je staat als ouder en of dat ook de plek is waar jij wil staan.
Jij mag, net als je kind, op zoek naar je grenzen, je onzekerheden, voorbij je angsten naar je innerlijke kracht om het vertrouwen in jezelf EN je kind een flinke boost te geven.

De empowerment training ‘Brugklas Boost’ geeft jou en je kind onder andere een enorme boost in
verdieping in het contact met jezelf en je kind,
energie, zelfvertrouwen en inzichten. Daarnaast krijg je gereedschap om jullie een sterke start te laten maken in het aankomende brugklasjaar. Dit wil je echt niet missen!

Wat gaan we doen?
Tijdens dit power weekend gaan we aan de slag met verschillende werkvormen die elkaar aanvullen en versterken:
-Fysieke transformatierituelen, Glaslopen en Pijlen breken, etc.
-Initiatieritueel: Vuurloopceremonie.
-Rots- en watertraining.
-Ademwerk, lichaamsgericht coachen.
We hebben een programma gecreëerd waarbij er ruimte is om in te spelen op wat er leeft in de groep en waarbij we veel persoonlijke aandacht kunnen geven.

Waar en wanneer?
We zijn te gast op ‘Het Eibernest’ in Liessel, een prachtige locatie aan de rand van de Peel.
Op het terrein vind je onder andere een aardewoning, een grote en een kleine yurt, een tipi, een woonwagen, een pipowagen en een prachtige buitenkeuken.
Er is een zweethutplek, een gave vuurplaats, een permacultuurtuin en een voedselbosje in een beginnend stadium.
Kortom, een heerlijke plek om samen te komen en te genieten van al dat moois tijdens een mega krachtig weekend.

Slapen doen jullie in je eigen tentje, de maaltijden verzorgen we samen in de buitenkeuken. We starten zaterdag 30 mei om 10.00 uur en sluiten zondag 31 mei af rond 14.00 uur.

Wat kost het?
De financiële bijdrage voor jullie samen is 333 Euro voor het hele weekend. Inclusief maaltijden en materialen.
Voor de snelle beslissers is er een vroegboekkorting.
Bij aanmelding en betaling vóór 15 april, krijg je maar liefst 58 Euro korting.
We laten het weekend doorgaan vanaf zes ouder-kind koppels.
Het maximale aantal koppels is tien, dus tien kinderen uit groep acht met allemaal één ouder erbij.

Wie zijn wij?
Ons kernteam bestaat uit vier zeer ervaren mensen met een gedegen opleiding en een flinke dosis levenservaring.
Afhankelijk van de groepsgrootte komen er meer assistenten bij, zodat we voldoende bedding en ondersteuning hebben om in te werken.
Ik ben Annet van der Linden, transformatiecoach, psychosociaal therapeut en moeder. Ik werk tijdens dit weekend samen met
Tamara Derksen, docent onderbouw, systemisch coach en moeder.
Carly van Kempen, Vuurhoeder, ritueelbegeleider en vader.
Fem van der Rijst, Vuurhoedster, kunstenares, ritueelbegeleidster.

Meer info en aanmelden kan via Annet,
contact@transvuurmatie.nl

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor BrugklasBoost

Permacultuurcursus

Permacultuurcursus Blok 1

Marjan: “Leer zelf weer het heft in eigen handen te nemen.

Dat is wat mij betreft, wat je leert als je meer weet over permacultuur. De natuur is onze leermeester. De docenten geven inzicht in hoe systemen werken op groot en klein niveau. De wereldproblematiek lijkt soms heel moeilijk, maar permacultuur leert je samenredzaam te zijn en verschil te maken. Het leert je weer zelf na te denken. De natuur is niet ingewikkeld en moeilijk. Eenvoud is het kenmerk van het ware.

Permacultuur biedt aanknopingspunten voor de volgende stap in duurzaam denken en doen. In het inleidende blok van de permacultuur cursus van Permacultuur Centrum Nederland gaan we in op de beginselen van systeemdenken, de ethische principes, de stappen van het ontwerpproces, de co-evolutie van Aarde en het leven op Aarde en de geschiedenis van de mensheid. Daarnaast doen we veel praktische oefeningen op het vlak van observatie en wordt er in groepen gewerkt aan concrete ontwerpopdrachten.

Met de cursus willen we bereiken dat je de benodigde kennis en vaardigheden opdoet om een permacultuurontwerp te maken en om je weg te vinden in de vele mogelijkheden die permacultuur biedt. Een online reader met verwijzingen en leesmateriaal maakt daarvoor deel uit van de cursus. Daarnaast hopen we dat je inzicht verwerft in de samenhang van ecologische, sociale en economische processen en dat je dit inzicht kunt koppelen aan een visie op de toekomst. Voorts hopen we je gesterkt gaat voelen door een innerlijk weten  over welke koers je zelf gaat volgen en welke acties je gaat nemen. En we hopen dat je je daarbij gesteund weet door medestanders van de permacultuur gemeenschap.

Docenten zijn René Röell en Marc Siepman.

Na dit inleidende blok staan vervolgcursussen van Permacultuur Centrum Nederland voor je open. Blok 2 van de permacultuur cursus handelt over het maken van een concreet ontwerp voor (moes)tuin, landschap of voedselbos. Blok 3 gaat in op de sociale kant van permacultuur en helpt je bij het maken van een uitvoeringsplan.

De cursus bedraagd 290 euro per persoon, voor 2 blokken van 2 dagen. 12 en 13 september en 3 en 4 oktober 2020. Starttijd 10.00 uur, misschien ‘s avonds nog een film.

De cursus gaat door bij 6 deelnemers. Maximaal aantal is 16 deelnemers. Voor verblijf op het terrein wordt een gereduceerd tarief  van 15 euro per persoon in rekening gebracht, in de bestaande faciliteiten. Eten gaat op basis van potluck en evt groenten van ons eigen terrein voor een kleine bijdrage.

Permacultuur Centrum Nederland

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Permacultuurcursus

Back in Balance-Touche of heart

Heb je zin in een fijne valentijnsavond en ben je single? Geen probleem! Op Valentijnsdag gaan we de universele kracht van liefde inzetten door middel van aanraken en aangeraakt worden.

Er wordt weleens gezegd; de handen zijn het verlengstuk van het hart. Tijdens de touch of heart avond stellen we ons hart beetje bij beetje meer open zodat we ons door elkaar op liefdevolle wijze aangeraakt kunnen laten worden. Dit doen we door eerst tot onszelf te komen. Daarna gaan we in contact met de anderen. Bij iedere aanraking gaan we bij onszelf na. Wil ik dit? En ook tussendoor vragen we onszelf steeds af; vind ik dit nog steeds fijn? De nadruk ligt op grenzen aangeven en het uitspreken van wat je graag zou willen. Vind ik het oke om de ander aan te raken? Of doe ik dat liever niet? Een nee is altijd welkom.

Om steeds goed na te blijven gaan wat we nu eigenlijk willen nemen we telkens de tijd om terug naar onszelf te gaan zodat we bijvoorbeeld niet de ander gaan pleasen.

Wil jij de diepgaande kracht van een aanraking ervaren? Kom dan naar de Back in Balance – Touch of heart – Valentijnseditie
Tijdens deze avond kunnen we diep geraakt worden en daarom sluiten we de avond rustig af.

Veilige setting;
We oefenen met aanraking in een veilige setting waarbij grenzen belangrijk zijn. Aanraking van de intieme zones is dan ook nooit onderdeel van de workshop. De workshop is voor zowel mannen en vrouwen. Er wordt in de workshop geen onderscheid gemaakt in oefeningen met mannen of vrouwen. Vanuit persoonlijke voorkeur kun je er wel altijd voor kiezen een oefening juist wel of niet met iemand van hetzelfde/het andere geslacht te doen. Het is geen datingavond. Het is een uitnodiging om met elkaar in verbinding te gaan in het moment.

Aanraking vanuit het hart van weerszijden geeft je positieve levensenergie, vermindert stress en helpt om vanuit het hoofd naar het hart te gaan. De verbinding is een uiting van liefde en kan troost bieden bij moeilijkheden in het leven.

Enthousiast?? JA?!! Bijzijn is meemaken!! Schrijf je in op de gastenlijst via backinbalanceworkshops@gmail.com

De Touch of Heart wordt voor het allereerst georganiseerd en daarom geldt er een unieke introductieprijs van € 19,- i.p.v. € 35,- voor de speciale Touch of Heart – Valentijnseditie van 14 februari 2020. Na aanmelding via backinbalanceworkshops@gmail.com ontvang je verdere info en betaalgegevens. Jouw bijdrage van € 19,- voor deze avond is inclusief lekkers en drankjes. Let op; er is plaats voor max. 14 deelnemers. Neem je warme sokken/sloffen mee?

Datum:

Vrijdag 14 februari van 19:30 uur tot 22:30 uur.

”Sta jezelf toe om vastgehouden te worden”

Judith Lammers

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Back in Balance-Touche of heart

Rode tent

Rode tenten zijn ontstaan n.a.v. het boek van Anita Diamant: “De rode tent”.
De rode tent is van oudsher de plaats waar vrouwen zich tijdens de nieuwe maan drie dagen per maand terugtrokken.
Ze vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven en geneeskrachtige kruiden en heling.
In de RODE TENT vieren, bekrachtigen en ervaren we het Vrouw -Zijn.
De Rode tent is een warme, liefdevolle en veilige plek om kwetsbaar te zijn en je te verbinden met je sisters .

Iedere maand tijdens de nieuwe Maan komen we met vrouwen samen.
Je wordt welkom ontvangen in de Yurt met koffie, thee of sap en een lekker warme houtkachel.
Je kiest een plekje, wat prettig voelt, nadat je een (meegebrachte) kaars hebt aangestoken voor jezelf, voor je (groot)moeder en voor degenen waar jouw hart naar uitgaat. Omringd door kaarslicht is het “delen” een wezenlijk onderdeel van de RODE TENT. Echt luisteren met je oren en je hart is een groot cadeau voor diegene wie haar verhaal deelt.

Wil jij iets delen zoals een gedicht, verhaal, lied of iets wat ik nu niet bedenken kan? Voel je vrij. Alles mag ontstaan; dansen, zingen en verhalen vertellen. Om steun vragen en getroost worden.

Wil jij aansluiten bij deze cirkel met maximaal 13 vrouwen?

We komen samen tussen 19.00 uur ~ 19.30 uur
op het Eibernest in Liessel waar we om 19.30 de deuren voor even sluiten om Samen te Zijn.

Trek behagelijke kleding aan.

Jouw donatie: € 7,50
Je kan je per keer inschrijven

Kijk in AGENDA voor de overige data op mijn website: www.passievoorhetleven.nl

Sluit jij aan in de vrouwencirkel? Voel je welkom!

Lieve groet, Pascale ♡♡♡

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Rode tent

Blikvanger wandeling 18-04-2020

BLIKVANGER wandeling Eibernest     18-04-2020 van 14:00-16:00 uur

Ook in de natuur kun je met andere ogen kijken, je verbinden met de omgeving, en je beginnersmind (weer) aanspreken(de blijdschap die je ervaart alsof je iets voor het eerst ontdekt).

Graag neem ik je mee op deze mooie locatie om tijdens een wandeling van circa 2 uur ons te laten verwonderen door alles om ons heen en dat vast te leggen met je mobiel of (systeem)camera. Over het terrein van het Eibernest en een stukje door het natuurreservaat de Peel. Fotografie kennis is niet nodig. Je zult ervaren dat ook jij met andere ogen veel kunt zien en op bijzondere wijze kunt vastleggen.

€20,00 p/p  (€15,00 p/p wanneer je een groep vanaf 8 personen boekt)

Opgeven via email:  marijzuid71@gmail.com

Zie voor meer informatie www.marijezuidweg.nl

 

Tip: draag goede (wandel)schoenen en zorg voor een goed opgeladen accu van mobiel en/of camera.

Tot ZIEN ?!

Warme groet Marije Zuidweg

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Blikvanger wandeling 18-04-2020

Zet je leven in beweging

22 maart van 9.15-14.00 uur

Ontdek dat je tot veel meer instaat bent dan je denkt en haal meer uit jouw leven.

De laatste tijd niet meer zo lekker in je vel? Een druk vol leven, maar je voelt niet echt voldoening? Op zoek naar meer rust of energie? Je wilt iets veranderen, maar geen idee waar je moet beginnen?

In deze workshop:

  • Leer je jezelf beter kennen.
  • Bouw je aan meer zelfvertrouwen en ontdek je dat je tot meer instaat bent dan je denkt.
  • Krijg je meer inzicht in jouw eigen grenzen.
  • Ga je op zoek naar wat je tegenhoudt jouw gewenste verandering te maken.
  • Definieer je jouw eerste stap om weer meer uit jouw leven te halen.

Voor wie?

Voor gedreven en ambitieuze levensgenieters die:

  • zichzelf een ‘schop onder de kont’ willen geven;
  • een uitdaging en confrontatie niet uit de weg gaan;
  • het anders durven én willen gaan doen;
  • persoonlijke ontwikkeling als prioriteit zien;
  • meer uit zichzelf en het leven wil halen.

Tijdens deze workshop ga je op een actieve, uitdagende en speelse manier de confrontatie aan met jezelf.

Technieken uit de vechtsport en outdoor training vormen een perfecte spiegel voor gedachten, gevoelens en gedrag dat ervoor zorgt dat jij niet vooruit komt. We gaan samen actief andere mogelijkheden ontdekken, ervaren en uitproberen en de eerste stappen bepalen om jouw leven weer in beweging te zetten. De werkvormen zijn gebaseerd op de Meant4Life outdoor coaching werkwijze en de S.E.X.I. pijlers.

De workshop vindt plaats op een prachtige locatie midden in de natuur. In de buitenlucht zijn werkt stimulerend en verhelderend. Dit is een ervaring voor het leven. Dus zeg het maar, blijf jij nog langer stilstaan?

Link naar de website van Heidi :  Meant4life

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zet je leven in beweging

Buiten sporten op vrijdagochtend

Outdoortraining voor dames en heren waarvoor ‘sporten’ niet zo vanzelfsprekend is.

Zou je graag op een leuke manier buiten in de natuur willen werken aan je conditie? Maar is ‘sporten’ voor jou niet zo vanzelfsprekend?

Voel je je onzeker over je eigen fysieke kunnen en mogelijkheden? Merk je dat je tegengehouden wordt door een bepaalde angst en heb je moeite om die eerste stap te zetten?

Dan is het nu tijd voor die eerste stap! Kom gezellig samen met anderen deelnemen aan deze vorm van buiten sporten. Je krijgt professioneel begeleiding die ervoor zorgt dat jij te allen tijde mee kunt komen in de training.

Op een speelse manier werken we aan alle facetten van de fysieke conditie met als resultaat; meer uithoudingsvermogen, kracht en wie weet wat nog meer 😉.

We starten met 6 wekelijkse lessen op vrijdagochtend om 11.00 uur, vanaf 1 mei 2020.  De prijs is 10 euro per persoon, per keer. Wel graag van te voren aanmelden.

Met levendige groet,

Heidi van Kampen

Telefoon: +31 (0) 6 1171 1188

E-mail: heidi@meant4life.nl

Website: www.meant4life.nl

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Buiten sporten op vrijdagochtend

Innerlijke bewustzijnsmeditatie

Dit is een oproep te stoppen met onbewust te leven!
Observeren, in plaats van oordelen!
Leren gewaarworden.(te voelen)  Geestelijk,  lichamelijk en in je ziel.
Weten, Ervaren  en zijn. Verleden, nu en toekomst.
De eerste taak is op onze adem gericht.
Waarom de adem? Je adem is altijd in ’t NU! Zo kun je niet de adem van vanochtend gebruiken in de middag en even min kan ik de adem van de toekomst nu gebruiken.
Dus met je aandacht op je in en uitademing brengt je jezelf direct in het NU!!
En dat is het enige waar we zouden moeten, willen zijn.
Want NU is de enige zekerheid die we hebben. Wij kunnen immers niet in de toekomst kijken ,alleen maar speculeren. Ik kan rennen zo hard ik maar kan maar ik kom nooit in morgen. Je gedachten op je adem gericht, laat je hersenen pauzeren van ’t altijd maar malen en oordelen over goed of slecht, vrolijk of verdrietig mooi of lelijk enz. Je gedachten op je adem gericht slaat een brug tussen het onbewuste en het bewuste. (Want als je niet aan je adem denkt gaat je adem toch door).
Je gedachten op je adem gericht doet je beseffen dat er niets maar dan ook niets belangrijker is dan je adem, zonder kunnen we immers niet in dit leven .

En dit is  nog maar een klein deeltje van de oefening(en) die het begin van bewustwording en dus verslavingen, conditioneringen mogelijk doen beëindigen.
Maar hoe gaan we deze eenvoudige maar toch moeilijke opdracht ons eigen maken…Welkom!

Zie de agenda voor de data. Plaats : in een  Yurd  ( de Wulp) op het Eibernest…voor een gedeeltelijke actieve ademhaling techniek. gevolgd door innerlijke bewustzijns ( Vipassana ) Meditatie. Een meditatie gericht binnen de begrenzing van ons eigen lichaam … en geest

Aanvang 19.30 u        kosten € 7,50 . Wees welkom lieve groet D’s Al                          Telefoon: 06-29112473    Website:  Muziekal

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Innerlijke bewustzijnsmeditatie

Sisterdag: Thema vrouwelijke kracht

Sistersdag: thema vrouwelijke kracht

Zaterdag 18 januari en/of zondag 15 maart 2020

Mooie vrouw,

Verlang je ernaar om tijd voor jezelf te nemen en samen te vallen met je ware essentie? Op deze sistersdag brengen we ons in contact met onze vrouwelijke kracht. Ben jij nieuwsgierig om je hier dieper mee te verbinden? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan één of twee van deze prachtige dagen.

Vanuit een liefdevolle bedding willen we je uitnodigen om je helemaal met je vrouwzijn te verbinden. Wij doen dat op verschillende manieren: door Qi Gong (o.a. Jade women Qigong; een oude Chinese vorm die de vrouw emotioneel, spiritueel en fysiek ondersteunt), yoga, meditatie, klank, sharings, dans, creatief werk en diverse rituelen binnen en buiten in de omringende natuur.

Wij, Karin en Ardy begeleiden jullie vanuit onze persoonlijke ervaring met diverse vrouwen- en lichaamswerk en verheugen ons erop om met elkaar een reis te maken. In je kern en kracht voel je je weer opgeladen en stralend.

Praktische informatie

Data en tijd

Zaterdag 18 januari en zondag 15 maart 2020 (los te boeken)

We beginnen om 10.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Bijdrage:

€ 75,00 per dag inclusief koffie, thee, water, een zintuigstrelende home made vegetarische lunch en iets lekkers bij de thee

Groepsgrootte:

max.10 personen, het gaat door met min. 6 deelnemers

Aanmelden en meer informatie:

ardymanders@hotmail.com of bel 06-26090965 (Ardy)

karinbeerens66@gmail.com of bel 06-12315663 (Karin)

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sisterdag: Thema vrouwelijke kracht

Dweilen met de kraan dicht

Deze workshop kan op aanvraag in 2020 ingeroosterd worden.

Maak je je zorgen over de toekomst van de Aarde en de mensheid? Wil je bijdragen aan een mooie toekomst, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze workshop leer je meer over de samenhang tussen de huidige wereldproblemen waardoor je je makkelijker kunt focussen op échte oplossingen. We inspireren je met behulp van theorie, voorbeelden en oefeningen om met goede moed te beginnen of verder te gaan met de dingen die jou aan het hart gaan en waarvan jij denkt dat ze een bijdrage leveren aan een mooie toekomst. Er is veel ruimte voor interactie en daarmee dus gelegenheden om te leren van en met elkaar. Een aantal van onze eigen inspiratiebronnen: Margaret Wheatley (Ver van huis), Charles Eisenstein (o.a. Sacred Economics), Scott Peck (A different drum), Otto Scharmer (Theorie U), Donella Meadows (Thinking in Systems).

Meer informatie: https://marcsiepman.nl/aanbod/workshop-dweilen-kraan-dicht/

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dweilen met de kraan dicht