Lotus Retraite, 28-29 en 30 september

Gezonde en verrukkelijke voeding is de basis van het weekend. Uitleg en recepten hierover.

  • Yoga geeft praktische en simpele oefeningen om je lichamelijke sapstromen optimaal te houden en je mentaal te versterken.
  • Schilderen en Meditatie geven je aanwijzingen hoe je kan genieten, opladen en loslaten tegelijkertijd.
  • Een visionboard is een collage van de dingen die je wilt doen, hebben en degene die je wilt zijn in je leven. Mensen staan vaker stil bij wat ze niet willen dan wat ze wel willen. Door het maken van een visionboard sta je stil bij wat je juist wél wil!
    Deze unieke combinatie geeft je een gereedschapset mee waardoor je  gladjes de winter door kan stromen naar de volgende zomer, weer helemaal klaar om te genieten en je maximaal op te laden.
  • Transformational Breathing nodigt je uit open en verbonden te ademen. Het trillingsveld wat dankzij de verbonden ademhaling wordt geactiveerd, nodigt vastgezette emoties, overtuigingen en patronen uit te transformeren en integreren. Dit heeft een reinigende werking op je lichaam en geest. Regelmatig bewust verbonden ademen geeft meer inzicht, ontspanning en helderheid in je dagelijkse leven. Een vaste 10 minuten per dag kan onze wereld al veranderen.
  • Bijdrage voor deze 3 bijzondere dagen zijn, €295,- inclusief alle matrialen, overnachting voeding en dranken.         Liefs    Marielle 

klik op het plaatje voor vergroting/programma

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Lotus Retraite, 28-29 en 30 september

5 september Aanschuifmaaltijd

Een nieuwe activiteit die we aan willen bieden : De Vegetarische Aanschuifmaaltijd.

Voor 20 mensen willen we een eenvoudige, gezonde, vegetarische maaltijd laten maken door één van onze contacten die goed kunnen koken. Met hulp van vrijwilligers en met zoveel mogelijk producten uit onze eigen tuin.

De eerste keer zal chef-kok, muzikant en theatermaker Marck Hofmeester voor ons een aantal overheerlijke gerechten uit de potten en pannen toveren. We zijn erg blij dat hij weer eens op het Eibernest in de pan komt roeren.

Neem als je wilt een boek mee wat je deze vakantie uitgelezen hebt en je wilt promoten en uitlenen.

Kosten 10 euro p/p.

Aanvang: 18.00 uur tot 20.00 uur, met uitloop rondom het kampvuur voor de liefhebbers.

Opgave: een mailtje naar : info@heteibernest.nl

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor 5 september Aanschuifmaaltijd

16 september Ecstatic Dance

Na een lange warme zomer komen we in beweging met een Ecstatic Dance Event op het Eibernest.

         @michaelhabrakenphotography 

Dit is een C0-Creatie van het Eibernest, het *Centrum van het Hart en DJ Soulfine.

We dansen in de buitenlucht, onder een podiumtent.

Saskia Vermeesch, van het Centrum van het Hart, zal een eenvoudige gezamelijke Chi Neng Qigong oefening leiden.   http://www.saskiavermeesch.nl/ Saskia Vermeesch

We zijn blij met DJ Soulfine uit Amsterdam. DJ Soulfine was eerder te gast op het Eibernest, tijdens het ‘Open heart festival’ georganiseerd door de tipifamily   Dus we weten dat het goed zit met haar !

         @michaelhabrakenphotography 

Om Ecstatic Dance te ontdekken moet je het ervaren.  Het is een veilige omgeving waar je jezelf kan laten gaan, er is respect en geen oordeel. Voor iedereen zal Ecstatic Dance anders zijn, een bepaalde ervaring opzoeken is niet het doel.  Laat de ervaring tot je doordringen, de muziek, de energie.  Even niet in je hoofd, vrij van gedachte.

Inloop vanaf 17.00 uur.  Neem eigen drinken mee. ( GEEN ALCOHOL )  Om 18.00 uur start de dans en tussen 20.00 uur en 20.30 uur is het afgelopen.

Degene die wil blijven slapen kan dit voor 10 euro per persoon in de yurt ( gezamelijk ) /tipi ( gezamelijk ) /woonwagen, of een eigen tentje. Per mail reserveren svp.

Kosten: 12 euro p/p. Graag voor 9 september opgeven, via :ticket kopen

Het event gaat door als er minimaal 30 mensen zijn. Maximaal kunnen er 55 mensen meedoen.

In deze video vertelt een danser enthousiast wat over haar indrukken van Ecstatic Dance.  ervaring Ecstatic dance

Geniet vooral van de dans en kom zelf Ecstatic Dance ervaren

Wat is Ecstatic Dance ?

Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom.
Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.

Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels.

– Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel.
– Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen.
– Dansen op blote voeten ( indien mogelijk )
– Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.

Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie. Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.

Fotograferen en filmen zijn niet toegestaan. Telefoons graag uit.

*Centrum van het Hart in Deurne

Het Centrum van het Hart is een ruimte voor bewustZijn, die wordt gedragen door mensen die werken op het gebied van bewustwording van lichaam, geest en ziel. Een ontmoetingsplek om te delen en elkaar te inspireren.  Dagelijks zijn er Yoga en Qigonglessen en maandelijks familieopstellingen. Professionals geven diverse bewegingslessen, trainingen , workshops en lezingen gericht op  bewust-Worden, bewust-Leven en bewust-Zijn.

Het Centrum van het Hart is gevestigd op de tweede verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw “GOED”.

Heuvelstraat 16 in Deurne. Voor info: saskiavermeesch@gmail.com

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor 16 september Ecstatic Dance

Grootmoeders-groep

Vanaf september 2018 zijn er op Het Eibernest maandelijkse bijeenkomsten van De Grootmoeders-groep

Data:  24 september  22 oktober  19 november  17 december.                                               Graag vóóraf opgeven bij Hanneke voor aanvullende informatie

 

Ken je  het werk met ‘De Grootmoeders’ nog niet?  Shirley McErlane (aan wie zij verschenen) bracht drie boeiende boeken uit over haar ervaringen en lessen.                    “De Grootmoeders Spreken” /“Een oproep van De Grootmoeders” / “In verbinding met De Grootmoeders”            Website: De Grootmoeders spreken

De Grootmoeders zijn een spirituele groep vrouwen die ons leren – en daarbij helpen – dat het in deze tijd van overheersende Yang-kracht in de wereld hard nodig is om onze Yin-kracht te bundelen en deze uitbreidend toe te voegen aan het totaal van de Yin/Yang-energie. Zo komt er meer balans in die verhouding!                                                            Overigens kunnen óók mannen veel leren over wat zij kunnen bijdragen om dit evenwicht te herstellen. Ze hebben daarbij een andere functie gekregen naast ons vrouwenwerk.

De Grootmoeders leren ons ook hoe we dit werk met vrouwen gezamenlijk (én individueel) kunnen doen. We komen samen om hier vorm aan te geven en elkaar te voeden.               We zullen onder meer mediteren, drummen, liedjes van De Grootmoeders zingen, teksten doornemen, bekrachtigingsceremonies uitvoeren en werken met het Net van licht dat de hele aarde omvat.

Het is fijn te ervaren dat we zelf kunnen bijdragen aan een gezonder evenwicht door met meer bewustzijn onze plek als vrouw in te nemen! De Grootmoeders zeggen: ”Onze boodschap komt het meest tot zijn recht als je haar leeft en in praktijk brengt.”

Het gedachtegoed van De Grootmoeders dragen we vrijwillig uit en dus vragen we slechts een donatie naar keuze, met als basis waardering en draagkracht, om de onkosten te dekken. Wat daarvan eventueel overblijft gaat naar bijeenkomsten en werkzaamheden die dit gedachtegoed en het Net van licht verder over de wereld helpen verspreiden.              Dus voel voor jezelf de waarde van wat je door de samenkomst én van De Grootmoeders ontvangt, om na afloop je bijdrage in ‘Het Potje’ achter te laten.

Vanaf 19.45u inloop met koffie en thee. Om 20.00u starten we ons programma          We maken gebruik van de Yurt, de vuurplek of de binnenruimte . Neem dus iets warms mee voor de buitenplek. Heb je een drum, voel je dan uitgenodigd deze mee te nemen

Sluit jij je bij ons aan voor dit fijne en prachtige werk?  Wees van harte welkom!!           Voor info en opgave:

Hanneke 0492-516534 / city.hawk@online.nl    Wij hebben de groep tijdelijk overgenomen van Karin i.v.m. haar huidige zwangerschapsverlof

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootmoeders-groep

Up2U

Welkom Laila, bij ons op het land, we zijn blij met jullie !

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Up2U

Vacature PR

Vacature PR van Het Eibernest, vrijwillig en/of stagaire.

Meedenken over het managen van de relatie met vrienden, supporters, vrijwilligers, samenwerkende partners en partnerorganisaties. Het bijhouden van persoonlijke gegevens en geldstromen, mn op digitaal vlak. Meedenken en organiseren van de communicatie en het onderhouden van een duurzame relatie met al deze partners.

Het gaat over een of meer van de volgende communicatie middelen:

Facebook Het Eibernest https://www.facebook.com/heteibernest

De website van Het Eibernest  https://www.heteibernest.nl/   Dit is een wordpress pagina. Er zijn links naar de facebook pagina, twitter, Airbnb, pifworld en mailchimp.

De website is sinds kort in het Engels vertaald. Graag nakijken.

De website van Airbnb  http://www.airbnb.nl

Een digitaal, gedeelde agenda beginnen die gekoppeld kan worden aan de evenementen plugin van de website.

Crowdfundings website is in opstart, via pifworld.

We hebben een eigen bedrijfsrekening van het Eibernest, bij Triodos. Hulp bij het overzichtelijk maken van geldstromen.

Mailchimp  https://mailchimp.com/  is een programma wat ik gebruik voor nieuwsbrieven. Het bijhouden van het adressenbestand schiet erbij in. Mensen kunnen via onze site zich opgeven. Ik krijg meldingen van hoe de brief gelezen wordt en wie deze niet ontvangt.  Hulp bij het bijhouden van deze gegevens zou welkom zijn.

Twitter https://twitter.com/pien10

Linkedin https://www.linkedin.com/in/marjan-verhees-bennenbroek

Voor het Duurzaamheidscafé Deurne verzorg ik de website, facebook, twitter en de nieuwsbrief. Hulp hierbij is welkom.

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vacature PR

Wilgen vlechten of koken met Marck

1479718281947 klik op het plaatje

   

Marck heeft 2 succesvolle wilgen-vlecht-dagen gehouden hier. Op aanvraag kan dit weer herhaald worden.  Marck kan ook als kok ingehuurd worden. Zie zijn website:  Marck Hofmeester

Zijn vrouw Masha Mulder geeft yogalessen. Samen verzorgen ze muziek en  theater voorstellingen op locatie.  Hiloka

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wilgen vlechten of koken met Marck

Zweethut, o.l.v. Marja Nijskens

website Marja

“In het voorjaar van 2000 maakte ik voor het eerst een zweethutceremonie mee. Een dag doorbrengen midden in de natuur, het samenzijn met anderen, mijn eigen natuur ontdekken; voor mij was het een thuiskomen. Thuiskomen bij Moeder Aarde en thuiskomen  bij mij zelf. Het is niet bij één zweethut gebleven. In de zomer van datzelfde jaar, op mijn veertigste verjaardag, volgde ik een zweethuttraining bij Lenaleen Waignein. In de afgelopen jaren heb ik vele zweethutceremonies gegeven in Nederland, Belgie en Frankrijk (op Ecolonie in de Vogezen).

Door het meegaan met het ritme van de natuur, door de activiteiten rond de zweethut, door het ritueel in de zweethut ontstaat een verbinding met de natuur, met de elementen, met elkaar en met mezelf. Ik ervaar alles als één geheel, één universeel samen zijn. Het is aards en spiritueel tegelijk.

Het zweethutritueel zoals ik het begeleid, is gebaseerd op de traditie van de Noord Amerikaanse Indianen, maar eigenlijk is het een universeel gebeuren in het Hier en Nu. Het is veel meer dan een fysieke reiniging, het is zuivering van lichaam, hart en ziel. De zweethut, de baarmoeder van Moeder Aarde, staat symbool voor de vrouwelijke energie. In een Vuur, symbool voor de mannelijke energie worden stenen verhit. Deze stenen, het Stenen Volk, worden door de vuurman of vuurvrouw roodgloeiend de hut ingedragen en maken op die manier een verbinding tussen mannelijk en vrouwelijk.

Voordat we de hut ingaan worden we gereinigd met de rook van Salie. Als we de hut binnengaan,  zeggen we  ”O Mitakuye Oyasin”; ofwel  “Aan al mijn verwanten”, een manier om uit te drukken dat wij allen een zijn, zonder onderscheid.  In de hut is het aarde donker, we zitten op een handdoek op de Aarde rond de gloeiend hete stenen. De ceremonie bestaat uit 4 rondes, waarin we healing vragen, persoonlijke intenties uitspreken, zingen, mediteren en dank uitspreken. Het water dat ik over de stenen giet neemt onze intenties mee naar het grote geheel. Tussen de rondes door mag je naar buiten om af te koelen en water te drinken.

Het is altijd moeilijk om met woorden te beschrijven  wat een zweethutceremonie nu precies is. Het beste is om het gewoon zelf eens een keer te ervaren. Ik ben heel dankbaar en blij dat het zweethutgebeuren op mijn pad is gekomen en neem jullie graag mee in dit mooie ritueel!

Welkom!

Marja Nijskens

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zweethut, o.l.v. Marja Nijskens

Beelden van Tineke Hellinga

We zijn zeer vereerd met de beelden van Tineke Hellinga op ons land. Kunst verheft het geheel. Dat zie je en ervaar je. Deze beelden en  foto’s spreken voor zich.

De meeste beelden zijn te koop.

Tineke is 24 juni 2015 overleden. De verkoop gaat via haar dochter Monique.

Naast het werk van Tineke is er een groot beeldhouw werk  te bezichtigen. Dit staat langs de Hogebrug en weegt zo’n 700 kg.   ” De Oerbron” van  Joost Barbiers

In de tuin en op het Eibernest zijn 2 kunstwerken/smeedwerk van  Dirk Verberne  geplaatst.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Beelden van Tineke Hellinga

Fermenteer workshop

Fermenteren? Kun je leren !

IMG_7300

Hoe smaakt zelfgebakken desembrood?

Wat kun je allemaal doen met kefir?

Hoe maak je zuurkool?

Wat is komboecha?

Diëgo van Keere komt graag weer een workshop geven. Geef door als je belangstelling hebt voor deze gezonde en energie zuinige manier van voedselbewerking.

http://www.anupana.be/welkom.html

Diego

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fermenteer workshop