Helende reis 31 augustus

Bijeenkomst olv Joost Alberts. Aanvang : 19.30 uur tot 22.30 uur.


Tijdens deze bijeenkomst gaan we een reis maken vanaf de duisternis waarin we ooit zijn geïncarneerd, tot aan het licht waaruit we zijn ontsprongen.
Alle opgedane, meegedragen, ziekmakende, verzwarende bagage, op alle niveaus van ons zijn kunnen hiermee naar een hogere frequentie van zijn worden gebracht. Jouw ziel bepaald voor jou welke delen dat zijn.

Dus neem alles mee wat je met je draagt in de vorm van angst, pijn, ziekte, eenzaamheid, boosheid, faalangst of wat dan ook, zonder restricties mee, en laat alles meereizen naar daar waar het heen mag transformeren.

Het doel van deze reizen is heling en groei op alle mogelijke vlakken, fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.

Onderstaand volgt de praktische informatie van dit evenement, wat georganiseerd wordt in samenwerking met Angelique van de groep Ervaren en Ontmoeten:

We zitten op stoelen, in een kring in de buitenlucht onder een heel groot tentzeil, wil je liever op een kussentje zitten, of op een matje liggen, neem deze dan vooral zelf mee.
Dus neem gerust een dekentje, warm vest en spul tegen de muggen mee. We maken huurkosten en vragen een eigen bijdrage van 5 euro.
Pascale en ik zullen voor water,thee en koffie zorgen,andere consumpties kunnen gekocht worden. Je kunt via persoonlijk bericht je praktische vragen aan mij stellen, inhoudelijke/persoonlijke vragen mag je aan Joost vragen.

Daarnaast zal er een donatiebox staan, waarin je een zelf te bepalen eigen bijdrage MAG stoppen voor Stichting Transformatie

Het wordt prachtig💥👍

met liefde,
Joost , Angelique en Pascal.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Helende reis 31 augustus

Klankconcert 17 augustus

Klankconcert op zaterdag 17 augustus in de grote yurt.
Hartelijk welkom op deze middag waarop je fijn mag ontspannen tijdens een klank-ligconcert (lees onderaan deze brief voor meer informatie over mij en mijn muziek).
Tijd van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur.

Aanvang van het concert is om 14.00 uur en het is fijn als je ruim van te voren aanwezig bent. Het concert zal meer dan een uur duren, waarna er gelegenheid is voor een kringgesprek in ongedwongen sfeer. We sluiten af met een lekker kopje thee.

Eigen bijdrage 20 Euro, graag contant te voldoen bij aankomst.
Je kunt voor jezelf een extra kussentje en dekentje meenemen en een flesje water.
Voor opgeven of informatie: Gonnie Feddema
Tel. 06-34463838
gonniesound@gmail.com
https://gonnieklankconcerten.vpweb.nl/


Over mijzelf en klankmuziek.
Mijn naam is Gonnie Feddema en mijn grote passie is het maken van klanken. Voor mezelf en voor anderen. Klanken die gemaakt worden op intuïtie, zonder notenschrift..
In de loop der jaren heb ik mij omringd met vele soorten muziekinstrumenten zoals klankschalen, prachtige native flutes, snaarinstrumenten en instrumenten van glas en metaal die engelachtige klanken maken , maar ook gebruik ik veel lage en diepe klanken die ons een diepe trilling laten ervaren, de klank van de aarde. Met mijn stem heb ik een soort van oerzang ontwikkeld, die je eraan herinnert wie je in wezen bent en je terug brengt naar je innerlijke zelf.
Tijdens een concert word je door de klanken meegenomen; ze dragen je en nemen je mee op reis, terug naar de bron van waaruit alles is ontstaan. Onderweg kun je blokkades tegen komen die mogen worden opgeruimd, waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen.
Het is een zachte manier om tot ontspanning of healing te komen; zelf hoef je niets te doen als comfortabel te liggen of zitten onder een dekentje, en alles te laten gebeuren en vooral er heerlijk van genieten.
Ieder concert klinkt en voelt anders; geen enkel concert is hetzelfde. Dit komt omdat de groep mensen en de energie daarvan ook iedere keer anders is, en ik mij daarop afstem.
Een concert kan nog lang nawerken; ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water en omdat de trilling van instrumenten zoals klankschalen het water in onze lichaamscellen in beweging brengt, wordt ons lichaam gereinigd, gemasseerd en ontdaan van blokkades, waardoor we ons weer opgefrist en als herboren voelen. Soms nog dagen merkbaar.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Klankconcert 17 augustus

ONZE PÖL BOER !

Een solo door het Löss Theater uit Maastricht

Datum:  Zondag 22 september, voor de 3e keer !!!

Aanvang : 15.00 uur. Zorg dat je op tijd bent ! Na de voorstelling is er gelegenheid tot napraten, onder het genot van een hapje en een drankje.

Een ontroerende theaterervaring over de actuele problematiek van onze boeren

Op boerenlocaties gespeeld door Thijs Lenders

…. als de ziel ver-ijlt…..kunnen stropdassen vlechten wat ze willen….

De Jonge boer Pöl (Paul) vecht met zichzelf en zijn omgeving om zijn droom waar te maken; . hij wil melken en groeien.  Twee jaar voordat hij het bedrijf van zijn vader gaat overnemen, verbreekt Elsbeth – zijn gedroomde vrouw –  de relatie. Hun opvattingen over boer zijn botsen. Hun liefde is een onmogelijke liefde geworden .Omdat Pöl voor uitbreiding haar weilanden nodig heeft, zit hij klem.

Enkele reacties na de voorstelling
“ Zo ging het bij ons ook. Zo herkenbaar”

“dat generatieprobleem is niet alleen bij boeren, wij hadden een winkel”

“Op meerdere lagen raakt de voorstelling aan essenties”

“ik had geen idee wat voor wereld er zich achter de deuren van boerderijen afspeelt”

“Als mijn man nog geleefd had, die was weggelopen”

Thijs Lenders en het Löss Theater

De voorstelling is geschreven en wordt gespeeld door boerenzoon en theatermaker Thijs Lenders. Hij groeide op in Limburg op een gemengd bedrijf dat na de ruilverkaveling een melkveebedrijf werd.

Thijs Lenders richtte na zijn opleiding aan de Toneelacademie in Maastricht in 1985 Theater Spelonk op. In 1988 won hij een landelijke prijs voor vernieuwend theater. Dat leidde in 1989 tot de oprichting van het Löss Theater; podium voor experimenteel theater, dans, performance, en wereldmuziek.

De daarna opgerichte Löss Theaterwerkplaats was een van de 11 door het toenmalig ministerie van WVC erkende theaterwerkplaatsen.

Een burn-out velde hem. Hij wisselde van koers, stichtte een gezin en werkte als trainingsacteur, trainer en coach.

In 2015 volgde hij een schrijfcursus bij Geert Kimpen en schreef vervolgens “onze Pöl. Boer!”

Nadat zijn kinderen uitvlogen blies hij In 2017 het Löss Theater nieuw leven in met de locatievoorstelling “onze Pöl. Boer! Gezien de actualiteit van de voorstelling kan hij de komende jaren vooruit.. Daar zoekt hij locaties voor in Nederland en (Vlaams) België.

Daarnaast is het gastheerschap van groot belang. De gastboer en boerin staan open voor de maatschappelijke thema’s rond voedselproductie en de ontwikkelingen ervan. Na de voorstelling wordt er een nazit gefaciliteerd waar het publiek onder het genot van een drankje met de schrijver/acteur van gedachten kan wisselen. Voor doelgroepen mogelijk met een gespreksleider.

Löss Theater werkt vanuit de gedachte van de geefeconomie. Dat betekent dat er geen entree geheven wordt maar dat het publiek de voorstelling waardeert middels een vrije gave.

www.losstheater.nl

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor ONZE PÖL BOER !

Wildpluk workshop

Tijdens de wildplukworkshop krijg je informatie over veilig en verantwoord wildplukken. We lopen over het terrein en de eetbare planten die we tegenkomen worden geproefd. Bij sommige planten horen verhalen en/of krijg je informatie over inhoudsstoffen en werking. Samen plukken we een aantal eetbare wilde planten op het terrein van het Eibernest. Met deze planten gaan we een maaltijd maken. Afhankelijk van wat er groeit en bloeit is de maaltijd iedere keer een verrassing. Een wilde salade, wilde pesto, bloemenboter of wilde kruidenboter, kappertjes van bloemknoppen, wilde kruidenazijn, er is van alles mogelijk.

Start: 10:00 uur tot ongeveer 12:00 uur

Kosten: € 17,50 per persoon (kinderen onder de 12 jaar € 12,50 per persoon)

Aanmelden: info@denatuurlijkeverbinding.nl

Zie ik je op de volgende wildplukworkshop?

Warme groet, Linda Schrurs  http://denatuurlijkeverbinding.nl/

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wildpluk workshop

Vegetarische Verwennerij en meer..

Marck bezig in onze buitenkeuken

Vier de zomer met ons, met deze Vegetarische Verwennerij en meer… Een drie-gangenmenu, geserveerd door Chef Marck Hofmeester samen met zijn gastkoks en gevolgd door een openlucht concert van Michael Krumins. Dit alles op een rustgevende buitenlocatie midden in de natuur. Onder onze podiumtent is het beschut voor wind en regen. Als het koud is wel warme kleding meenemen.

Vanaf 17.30 uur kun je komen binnendruppelen en staat er wat te knabbelen en te drinken op je te wachten. Rond  18.00 uur schuiven we aan en vanaf 20.30 uur rollen we de avondactiviteit in.

Kosten per persoon:  Alleen 3 gangendiner: € 15,-

Avondactiviteit en diner:  € 17,50  Alleen avondactiviteit: € 5,-

Je kunt je per mail opgeven bij de coördinator van de aanschuifmaaltijden:

info@marckhofmeester.nl  of via  de website van Marck:  Kleurrijke kookkunsten

Woensdag  4 September :

Gastkok Ellen.

Optreden Homeward Bound.

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische Verwennerij en meer..

Healing Breath -Ademcircles

De ADEM… Kom en ontdek de kracht van de ADEM!

Wist je dat we gemiddeld maar 30% van onze ademcapaciteit gebruiken? In deze sessie gaan we dit sowieso verdubbelen! Oude blokkades, boosheid, angsten en overtuigingen worden omgezet naar liefde en zachtheid voor jezelf. Ook zul je meer rust en ontspanning gaan ervaren en tegelijkertijd meer vitaliteit in het dagelijks leven. Je krijgt letterlijk méér Ruimte.

De avond wordt verzorgd door Patricia van Kessel, gecertificeerd ademcoach. Ze werkt met de Verbonden Ademtechniek, kristallen, elementen uit de natuur en prachtige muziek… We verbinden allereerst rondom het vuur en ademen dan samen in een warmgestookte YURT.

Data:

Vrijdag 16 augustus 20.00 uur (volle maan)

Zaterdag 31 augustus 20.00 uur (nieuwe maan)

Vrijdag 13 september 19.30 uur (volle maan)

Zaterdag 28 september 19.30 uur (nieuwe maan)

Bijdrage: 50 euro inklusief thee en iets lekkers

Overnachten in de yurt is mogelijk

Workshop Zelfliefde  Zondag 6 oktober 10.00-17.00 uur.

Een heerlijke dag in aandacht voor jezelf. Een combinatie van zelfonderzoek, voelen, mindfullness en Ademwerk. Naar meer Zelfliefde met zachtheid voor jezelf. Georganiseerd door: Margot Terranea lichaamsgericht coach en mindfullness trainer en Patricia van Kessel. Bijdrage inclusief koffie thee versnaperingen en een biologische lunch: 95 euro.

Patricia van Kessel   06-15133321

PatriciaBreath@hotmail.com

Yogatrainer Patricia van Kessel

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Healing Breath -Ademcircles

Workshop Oorspronkelijk Koken

Deze workshop kan op aanvraag aangeboden worden door Jop van der Schaaf.

Zie :BuitenKennis

Deze workshop richt zich volledig op het koken op een kampvuur met of zonder de Dutch Oven (gietijzeren pan). We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de Dutch Oven, thuis op de barbecue of in het wild. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag in kleine groepjes aan de hand van een receptuur.

De Dutch Oven gebruiken we voor het bakken van een cake en het maken van een stoofpotje. Daarnaast richten we ons ook op primitief koken waar we geen gebruik zullen maken van potten en pannen. Oorspronkelijk koken zoals dat in het verleden ook ging. We maken brood, gaan vis bereiden op de ‘Indian way’, beef jerky roken en genieten van een heerlijk dessert rechtstreeks uit de kolen. Dit allemaal rondom een gezellig kampvuurtje.

De smaaksensatie is onbeschrijfelijk en het gemak van deze kookmethodes zullen iedereen versteld doen staan.

Inhoud van de workshop

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Uitleg koken op kampvuur
  • Uitleg koken in een Dutch Oven
  • Bread on a stick of flat bread rechtsreeks op de kolen
  • Beef jerky roken
  • Stoofpotje in de Dutch Oven
  • Vis bereiden Indian style
  • Cake in de Dutch Oven
  • Gepofte banaan en sinaasappel brownies uit de kolen
  • Uitleg onderhoud Dutch Oven

Deelname
Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.
Deelname aan deze workshop kost €35,00 per persoon.
De workshop duurt van 15.00 tot 20.00 uur

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Workshop Oorspronkelijk Koken

Grootmoeders-groep

Data : 2019  19 augustus / 30 september, 28 oktober, 25 november.

Vanaf 19.30 u inloop met koffie en thee. Om 19.45 u starten we ons programma          k. Heb je een drum, voel je dan uitgenodigd deze mee te nemen

Wees van harte welkom!!  Voor info en opgave:  Hanneke 0492-516534 / city.hawk@online.nl

Ken je  het werk met ‘De Grootmoeders’ nog niet?  Shirley McErlane (aan wie zij verschenen) bracht drie boeiende boeken uit over haar ervaringen en lessen.                    “De Grootmoeders Spreken” /“Een oproep van De Grootmoeders” / “In verbinding met De Grootmoeders”            Website: De Grootmoeders spreken

De Grootmoeders zijn een spirituele groep vrouwen die ons leren – en daarbij helpen – dat het in deze tijd van overheersende Yang-kracht in de wereld hard nodig is om onze Yin-kracht te bundelen en deze uitbreidend toe te voegen aan het totaal van de Yin/Yang-energie. Zo komt er meer balans in die verhouding!                                                            Overigens kunnen óók mannen veel leren over wat zij kunnen bijdragen om dit evenwicht te herstellen. Ze hebben daarbij een andere functie gekregen naast ons vrouwenwerk.

De Grootmoeders leren ons ook hoe we dit werk met vrouwen gezamenlijk (én individueel) kunnen doen. We komen samen om hier vorm aan te geven en elkaar te voeden.               We zullen onder meer mediteren, drummen, liedjes van De Grootmoeders zingen, teksten doornemen, bekrachtigingsceremonies uitvoeren en werken met het Net van licht dat de hele aarde omvat.

Het is fijn te ervaren dat we zelf kunnen bijdragen aan een gezonder evenwicht door met meer bewustzijn onze plek als vrouw in te nemen! De Grootmoeders zeggen: ”Onze boodschap komt het meest tot zijn recht als je haar leeft en in praktijk brengt.”

Het gedachtegoed van De Grootmoeders dragen we vrijwillig uit en dus vragen we slechts een donatie naar keuze, met als basis waardering en draagkracht, om de onkosten te dekken. Wat daarvan eventueel overblijft gaat naar bijeenkomsten en werkzaamheden die dit gedachtegoed en het Net van licht verder over de wereld helpen verspreiden.              Dus voel voor jezelf de waarde van wat je door de samenkomst én van De Grootmoeders ontvangt, om na afloop je bijdrage in ‘Het Potje’ achter te laten.

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootmoeders-groep

Vacature PR

Vacature PR van Het Eibernest, vrijwillig en/of stagaire.

Meedenken over het managen van de relatie met vrienden, supporters, vrijwilligers, samenwerkende partners en partnerorganisaties. Het bijhouden van persoonlijke gegevens en geldstromen, mn op digitaal vlak. Meedenken en organiseren van de communicatie en het onderhouden van een duurzame relatie met al deze partners.

Het gaat over een of meer van de volgende communicatie middelen:

Facebook Het Eibernest https://www.facebook.com/heteibernest

De website van Het Eibernest  https://www.heteibernest.nl/   Dit is een wordpress pagina. Er zijn links naar de facebook pagina, twitter, Airbnb, pifworld en mailchimp.

De website is sinds kort in het Engels vertaald. Graag nakijken.

De website van Airbnb  http://www.airbnb.nl

Een digitaal, gedeelde agenda beginnen die gekoppeld kan worden aan de evenementen plugin van de website.

Crowdfundings website is in opstart, via pifworld.

We hebben een eigen bedrijfsrekening van het Eibernest, bij Triodos. Hulp bij het overzichtelijk maken van geldstromen.

Mailchimp  https://mailchimp.com/  is een programma wat ik gebruik voor nieuwsbrieven. Het bijhouden van het adressenbestand schiet erbij in. Mensen kunnen via onze site zich opgeven. Ik krijg meldingen van hoe de brief gelezen wordt en wie deze niet ontvangt.  Hulp bij het bijhouden van deze gegevens zou welkom zijn.

Twitter https://twitter.com/pien10

Linkedin https://www.linkedin.com/in/marjan-verhees-bennenbroek

Voor het Duurzaamheidscafé Deurne verzorg ik de website, facebook, twitter en de nieuwsbrief. Hulp hierbij is welkom.

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vacature PR

Wilgen vlechten of koken met Marck

1479718281947 klik op het plaatje

   

Marck heeft 2 succesvolle wilgen-vlecht-dagen gehouden hier. Op aanvraag kan dit weer herhaald worden.  Marck kan ook als kok ingehuurd worden. Zie zijn website:  Marck Hofmeester

Zijn vrouw Masha Mulder geeft yogalessen. Samen verzorgen ze muziek en  theater voorstellingen op locatie.  Hiloka

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wilgen vlechten of koken met Marck