Back in Balance-Touche of heart

Heb je zin in een fijne valentijnsavond en ben je single? Geen probleem! Op Valentijnsdag gaan we de universele kracht van liefde inzetten door middel van aanraken en aangeraakt worden.

Er wordt weleens gezegd; de handen zijn het verlengstuk van het hart. Tijdens de touch of heart avond stellen we ons hart beetje bij beetje meer open zodat we ons door elkaar op liefdevolle wijze aangeraakt kunnen laten worden. Dit doen we door eerst tot onszelf te komen. Daarna gaan we in contact met de anderen. Bij iedere aanraking gaan we bij onszelf na. Wil ik dit? En ook tussendoor vragen we onszelf steeds af; vind ik dit nog steeds fijn? De nadruk ligt op grenzen aangeven en het uitspreken van wat je graag zou willen. Vind ik het oke om de ander aan te raken? Of doe ik dat liever niet? Een nee is altijd welkom.

Om steeds goed na te blijven gaan wat we nu eigenlijk willen nemen we telkens de tijd om terug naar onszelf te gaan zodat we bijvoorbeeld niet de ander gaan pleasen.

Wil jij de diepgaande kracht van een aanraking ervaren? Kom dan naar de Back in Balance – Touch of heart – Valentijnseditie
Tijdens deze avond kunnen we diep geraakt worden en daarom sluiten we de avond rustig af.

Veilige setting;
We oefenen met aanraking in een veilige setting waarbij grenzen belangrijk zijn. Aanraking van de intieme zones is dan ook nooit onderdeel van de workshop. De workshop is voor zowel mannen en vrouwen. Er wordt in de workshop geen onderscheid gemaakt in oefeningen met mannen of vrouwen. Vanuit persoonlijke voorkeur kun je er wel altijd voor kiezen een oefening juist wel of niet met iemand van hetzelfde/het andere geslacht te doen. Het is geen datingavond. Het is een uitnodiging om met elkaar in verbinding te gaan in het moment.

Aanraking vanuit het hart van weerszijden geeft je positieve levensenergie, vermindert stress en helpt om vanuit het hoofd naar het hart te gaan. De verbinding is een uiting van liefde en kan troost bieden bij moeilijkheden in het leven.

Enthousiast?? JA?!! Bijzijn is meemaken!! Schrijf je in op de gastenlijst via backinbalanceworkshops@gmail.com

De Touch of Heart wordt voor het allereerst georganiseerd en daarom geldt er een unieke introductieprijs van € 19,- i.p.v. € 35,- voor de speciale Touch of Heart – Valentijnseditie van 14 februari 2020. Na aanmelding via backinbalanceworkshops@gmail.com ontvang je verdere info en betaalgegevens. Jouw bijdrage van € 19,- voor deze avond is inclusief lekkers en drankjes. Let op; er is plaats voor max. 14 deelnemers. Neem je warme sokken/sloffen mee?

Datum:

Vrijdag 14 februari van 19:30 uur tot 22:30 uur.

”Sta jezelf toe om vastgehouden te worden”

Judith Lammers

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Back in Balance-Touche of heart

Rode tent

Rode tenten zijn ontstaan n.a.v. het boek van Anita Diamant: “De rode tent”.
De rode tent is van oudsher de plaats waar vrouwen zich tijdens de nieuwe maan drie dagen per maand terugtrokken.
Ze vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven en geneeskrachtige kruiden en heling.
In de RODE TENT vieren, bekrachtigen en ervaren we het Vrouw -Zijn.
De Rode tent is een warme, liefdevolle en veilige plek om kwetsbaar te zijn en je te verbinden met je sisters .

Iedere maand tijdens de nieuwe Maan komen we met vrouwen samen.
Je wordt welkom ontvangen in de Yurt met koffie, thee of sap en een lekker warme houtkachel.
Je kiest een plekje, wat prettig voelt, nadat je een (meegebrachte) kaars hebt aangestoken voor jezelf, voor je (groot)moeder en voor degenen waar jouw hart naar uitgaat. Omringd door kaarslicht is het “delen” een wezenlijk onderdeel van de RODE TENT. Echt luisteren met je oren en je hart is een groot cadeau voor diegene wie haar verhaal deelt.

Wil jij iets delen zoals een gedicht, verhaal, lied of iets wat ik nu niet bedenken kan? Voel je vrij. Alles mag ontstaan; dansen, zingen en verhalen vertellen. Om steun vragen en getroost worden.

Wil jij aansluiten bij deze cirkel met maximaal 13 vrouwen?

We komen samen tussen 19.00 uur ~ 19.30 uur
op het Eibernest in Liessel waar we om 19.30 de deuren voor even sluiten om Samen te Zijn.

Trek behagelijke kleding aan.

Jouw donatie: € 7,50
Je kan je per keer inschrijven

Kijk in AGENDA voor de overige data op mijn website: www.passievoorhetleven.nl

Sluit jij aan in de vrouwencirkel? Voel je welkom!

Lieve groet, Pascale ♡♡♡

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Rode tent

Blikvanger wandeling 18-04-2020

BLIKVANGER wandeling Eibernest     18-04-2020 van 14:00-16:00 uur

 

Ook in de natuur kun je met andere ogen kijken, je verbinden met de omgeving, en je beginnersmind (weer) aanspreken(de blijdschap die je ervaart alsof je iets voor het eerst ontdekt).

Graag neem ik je mee op deze mooie locatie om tijdens een wandeling van circa 2 uur ons te laten verwonderen door alles om ons heen en dat vast te leggen met je mobiel of (systeem)camera. Over het terrein van het Eibernest en een stukje door het natuurreservaat de Peel. Fotografie kennis is niet nodig. Je zult ervaren dat ook jij met andere ogen veel kunt zien en op bijzondere wijze kunt vastleggen.

€20,00 p/p  (€15,00 p/p wanneer je een groep vanaf 8 personen boekt)

Opgeven via email:  marijzuid71@gmail.com

Zie voor meer informatie www.marijezuidweg.nl

 

Tip: draag goede (wandel)schoenen en zorg voor een goed opgeladen accu van mobiel en/of camera.

Tot ZIEN ?!

Warme groet Marije Zuidweg

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Blikvanger wandeling 18-04-2020

Zet je leven in beweging

22 maart van 9.15-14.00 uur

Ontdek dat je tot veel meer instaat bent dan je denkt en haal meer uit jouw leven.

De laatste tijd niet meer zo lekker in je vel? Een druk vol leven, maar je voelt niet echt voldoening? Op zoek naar meer rust of energie? Je wilt iets veranderen, maar geen idee waar je moet beginnen?

In deze workshop:

  • Leer je jezelf beter kennen.
  • Bouw je aan meer zelfvertrouwen en ontdek je dat je tot meer instaat bent dan je denkt.
  • Krijg je meer inzicht in jouw eigen grenzen.
  • Ga je op zoek naar wat je tegenhoudt jouw gewenste verandering te maken.
  • Definieer je jouw eerste stap om weer meer uit jouw leven te halen.

Voor wie?

Voor gedreven en ambitieuze levensgenieters die:

  • zichzelf een ‘schop onder de kont’ willen geven;
  • een uitdaging en confrontatie niet uit de weg gaan;
  • het anders durven én willen gaan doen;
  • persoonlijke ontwikkeling als prioriteit zien;
  • meer uit zichzelf en het leven wil halen.

Tijdens deze workshop ga je op een actieve, uitdagende en speelse manier de confrontatie aan met jezelf.

Technieken uit de vechtsport en outdoor training vormen een perfecte spiegel voor gedachten, gevoelens en gedrag dat ervoor zorgt dat jij niet vooruit komt. We gaan samen actief andere mogelijkheden ontdekken, ervaren en uitproberen en de eerste stappen bepalen om jouw leven weer in beweging te zetten. De werkvormen zijn gebaseerd op de Meant4Life outdoor coaching werkwijze en de S.E.X.I. pijlers.

De workshop vindt plaats op een prachtige locatie midden in de natuur. In de buitenlucht zijn werkt stimulerend en verhelderend. Dit is een ervaring voor het leven. Dus zeg het maar, blijf jij nog langer stilstaan?

Link naar de website van Heidi :  Meant4life

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zet je leven in beweging

Buiten sporten op vrijdagochtend

Outdoortraining voor dames en heren waarvoor ‘sporten’ niet zo vanzelfsprekend is.

Zou je graag op een leuke manier buiten in de natuur willen werken aan je conditie? Maar is ‘sporten’ voor jou niet zo vanzelfsprekend?

Voel je je onzeker over je eigen fysieke kunnen en mogelijkheden? Merk je dat je tegengehouden wordt door een bepaalde angst en heb je moeite om die eerste stap te zetten?

Dan is het nu tijd voor die eerste stap! Kom gezellig samen met anderen deelnemen aan deze vorm van buiten sporten. Je krijgt professioneel begeleiding die ervoor zorgt dat jij te allen tijde mee kunt komen in de training.

Op een speelse manier werken we aan alle facetten van de fysieke conditie met als resultaat; meer uithoudingsvermogen, kracht en wie weet wat nog meer 😉.

We starten met 6 wekelijkse lessen op vrijdagochtend om 11.00 uur, vanaf 17 januari 2020.  We vragen een introductieprijs van 9 euro per persoon, per keer. Wel graag van te voren aanmelden.

Met levendige groet,

Heidi van Kampen

Telefoon: +31 (0) 6 1171 1188

E-mail: heidi@meant4life.nl

Website: www.meant4life.nl

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Buiten sporten op vrijdagochtend

Innerlijke bewustzijnsmeditatie

Dit is een oproep te stoppen met onbewust te leven!
Observeren, in plaats van oordelen!
Leren gewaarworden.(te voelen)  Geestelijk,  lichamelijk en in je ziel.
Weten, Ervaren  en zijn. Verleden, nu en toekomst.
De eerste taak is op onze adem gericht.
Waarom de adem? Je adem is altijd in ’t NU! Zo kun je niet de adem van vanochtend gebruiken in de middag en even min kan ik de adem van de toekomst nu gebruiken.
Dus met je aandacht op je in en uitademing brengt je jezelf direct in het NU!!
En dat is het enige waar we zouden moeten, willen zijn.
Want NU is de enige zekerheid die we hebben. Wij kunnen immers niet in de toekomst kijken ,alleen maar speculeren. Ik kan rennen zo hard ik maar kan maar ik kom nooit in morgen. Je gedachten op je adem gericht, laat je hersenen pauzeren van ’t altijd maar malen en oordelen over goed of slecht, vrolijk of verdrietig mooi of lelijk enz. Je gedachten op je adem gericht slaat een brug tussen het onbewuste en het bewuste. (Want als je niet aan je adem denkt gaat je adem toch door).
Je gedachten op je adem gericht doet je beseffen dat er niets maar dan ook niets belangrijker is dan je adem, zonder kunnen we immers niet in dit leven .

En dit is  nog maar een klein deeltje van de oefening(en) die het begin van bewustwording en dus verslavingen, conditioneringen mogelijk doen beëindigen.
Maar hoe gaan we deze eenvoudige maar toch moeilijke opdracht ons eigen maken…Welkom!

Zie de agenda voor de data. Plaats : in een  Yurd  ( de Wulp) op het Eibernest…voor een gedeeltelijke actieve ademhaling techniek. gevolgd door innerlijke bewustzijns ( Vipassana ) Meditatie. Een meditatie gericht binnen de begrenzing van ons eigen lichaam … en geest

Aanvang 19.30 u        kosten € 7,50 . Wees welkom lieve groet D’s Al                          Telefoon: 06-29112473    Website:  Muziekal

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Innerlijke bewustzijnsmeditatie

Sisterdag: Thema vrouwelijke kracht

Sistersdag: thema vrouwelijke kracht

Zaterdag 18 januari en/of zondag 15 maart 2020

Mooie vrouw,

Verlang je ernaar om tijd voor jezelf te nemen en samen te vallen met je ware essentie? Op deze sistersdag brengen we ons in contact met onze vrouwelijke kracht. Ben jij nieuwsgierig om je hier dieper mee te verbinden? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan één of twee van deze prachtige dagen.

Vanuit een liefdevolle bedding willen we je uitnodigen om je helemaal met je vrouwzijn te verbinden. Wij doen dat op verschillende manieren: door Qi Gong (o.a. Jade women Qigong; een oude Chinese vorm die de vrouw emotioneel, spiritueel en fysiek ondersteunt), yoga, meditatie, klank, sharings, dans, creatief werk en diverse rituelen binnen en buiten in de omringende natuur.

Wij, Karin en Ardy begeleiden jullie vanuit onze persoonlijke ervaring met diverse vrouwen- en lichaamswerk en verheugen ons erop om met elkaar een reis te maken. In je kern en kracht voel je je weer opgeladen en stralend.

Praktische informatie

Data en tijd

Zaterdag 18 januari en zondag 15 maart 2020 (los te boeken)

We beginnen om 10.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Bijdrage:

€ 75,00 per dag inclusief koffie, thee, water, een zintuigstrelende home made vegetarische lunch en iets lekkers bij de thee

Groepsgrootte:

max.10 personen, het gaat door met min. 6 deelnemers

Aanmelden en meer informatie:

ardymanders@hotmail.com of bel 06-26090965 (Ardy)

karinbeerens66@gmail.com of bel 06-12315663 (Karin)

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sisterdag: Thema vrouwelijke kracht

Dweilen met de kraan dicht

Deze workshop kan op aanvraag in 2020 ingeroosterd worden.

Maak je je zorgen over de toekomst van de Aarde en de mensheid? Wil je bijdragen aan een mooie toekomst, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze workshop leer je meer over de samenhang tussen de huidige wereldproblemen waardoor je je makkelijker kunt focussen op échte oplossingen. We inspireren je met behulp van theorie, voorbeelden en oefeningen om met goede moed te beginnen of verder te gaan met de dingen die jou aan het hart gaan en waarvan jij denkt dat ze een bijdrage leveren aan een mooie toekomst. Er is veel ruimte voor interactie en daarmee dus gelegenheden om te leren van en met elkaar. Een aantal van onze eigen inspiratiebronnen: Margaret Wheatley (Ver van huis), Charles Eisenstein (o.a. Sacred Economics), Scott Peck (A different drum), Otto Scharmer (Theorie U), Donella Meadows (Thinking in Systems).

Meer informatie: https://marcsiepman.nl/aanbod/workshop-dweilen-kraan-dicht/

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dweilen met de kraan dicht

Gesprekscirkel over hooggevoeligheid

6 December, overdag houdt Joost individuele sessies met mensen. Hiervoor kun je je opgeven. ‘s avonds is er een gesprekscirkel.

Het doel van de avond is:
Hoe ga ik om met mijn gevoeligheid, wat zijn mijn valkuilen, hoe ga ik om met wat ik voel van anderen/energie/straling etc.

De uitgangspositie is niet zozeer hoe verdedig ik me als hooggevoelige tegen de wereld om me heen, maar hoe benut ik mijn gave, hoe kijk ik naar de ander, wat voor effect heeft andermans gedrag op mij etc.
Waar loop ik tegenaan, hoe ga ik er nu mee om en hoe zou ik het anders kunnen doen.

Een avond om anders te leren omgaan met jezelf, met anderen en met je gevoel..
Verdieping in de zoektocht naar, wie ben ik, wie zou ik kunnen zijn en waar liggen mijn talenten.

De steekwoorden zijn kwetsbaarheid, openheid, zichtbaarheid en (zelf) reflectie

Opgeven graag via e-mail naar: info@lichtplek.nl
t.a.v. Joost of via PB op Facebook naar Joost Alberts

Mocht je op 6 december zowel de individuele healing ‘s middags en de gesprekscirkel in de avond willen doen weet dat je met ons kunt mee-eten voor 10 euro. Wij zullen een soep en vegetarische maaltijd voorbereiden aan de hand van aantal doorgegeven aanmeldingen.Voor het huren van de yurt vragen wij aan de deelnemers van de gesprekscirkel in de avond een bijdrage van 5 euro. Neem warme kleding mee en een fijne omslagdoek of deken. De yurt zal verwarmd zijn door een houtkachel . Wij hebben er al zin in. Groetjes  Ron en Pascale

In verbinding,

Joost Alberts
Stichting Transformatie

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gesprekscirkel over hooggevoeligheid

Healing Breath -Ademcircles

De ADEM… Kom en ontdek de kracht van de ADEM!

Wist je dat we gemiddeld maar 30% van onze ademcapaciteit gebruiken? In deze sessie gaan we dit sowieso verdubbelen! Oude blokkades, boosheid, angsten en overtuigingen worden omgezet naar liefde en zachtheid voor jezelf. Ook zul je meer rust en ontspanning gaan ervaren en tegelijkertijd meer vitaliteit in het dagelijks leven. Je krijgt letterlijk méér Ruimte.

De avond wordt verzorgd door Patricia van Kessel, gecertificeerd ademcoach. Ze werkt met de Verbonden Ademtechniek, kristallen, elementen uit de natuur en prachtige muziek… We verbinden allereerst rondom het vuur en ademen dan samen in een warmgestookte YURT.

Data: zie agenda

Bijdrage: 50 euro inklusief thee en iets lekkers

Overnachten in de yurt is mogelijk

Workshop Zelfliefde  

Een heerlijke dag in aandacht voor jezelf. Een combinatie van zelfonderzoek, voelen, mindfullness en Ademwerk. Naar meer Zelfliefde met zachtheid voor jezelf. Georganiseerd door: Margot Terranea lichaamsgericht coach en mindfullness trainer en Patricia van Kessel. Bijdrage inclusief koffie thee versnaperingen en een biologische lunch: 95 euro.

Patricia van Kessel   06-15133321

Website Healing breath

PatriciaBreath@hotmail.com

Yogatrainer Patricia van Kessel

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Healing Breath -Ademcircles