Zet je leven in beweging

 

 

Meant4life

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zet je leven in beweging

Outdoor training

Outdoor training voor dames en heren waarvoor ‘sporten’ niet zo vanzelfsprekend is.

Zou je graag op een leuke manier buiten in de natuur willen werken aan je conditie? Maar is ‘sporten’ voor jou niet zo vanzelfsprekend?

Voel je je onzeker over je eigen fysieke kunnen en mogelijkheden? Merk je dat je tegengehouden wordt door een bepaalde angst en heb je moeite om die eerste stap te zetten?

Dan is het nu tijd voor die eerste stap! Kom gezellig samen met anderen deelnemen aan deze vorm van buiten sporten. Je krijgt professioneel begeleiding die ervoor zorgt dat jij te allen tijde mee kunt komen in de training.

Op een speelse manier werken we aan alle facetten van de fysieke conditie met als resultaat; meer uithoudingsvermogen, kracht en wie weet wat nog meer 😉.

We starten met 6 wekelijkse lessen op vrijdagochtend om 11.00 uur, vanaf 10 januari 2020.  We vragen een introductieprijs van 9 euro per persoon, per keer. Wel graag van te voren aanmelden.

Met levendige groet,

Heidi van Kampen

Telefoon: +31 (0) 6 1171 1188

E-mail: heidi@meant4life.nl

Website: www.meant4life.nl

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Outdoor training

Innerlijke bewustzijnsmeditatie

Dit is een oproep te stoppen met onbewust te leven!
Observeren, in plaats van oordelen!
Leren gewaarworden.(te voelen)  Geestelijk,  lichamelijk en in je ziel.
Weten, Ervaren  en zijn. Verleden, nu en toekomst.
De eerste taak is op onze adem gericht.
Waarom de adem? Je adem is altijd in ’t NU! Zo kun je niet de adem van vanochtend gebruiken in de middag en even min kan ik de adem van de toekomst nu gebruiken.
Dus met je aandacht op je in en uitademing brengt je jezelf direct in het NU!!
En dat is het enige waar we zouden moeten, willen zijn.
Want NU is de enige zekerheid die we hebben. Wij kunnen immers niet in de toekomst kijken ,alleen maar speculeren. Ik kan rennen zo hard ik maar kan maar ik kom nooit in morgen. Je gedachten op je adem gericht, laat je hersenen pauzeren van ’t altijd maar malen en oordelen over goed of slecht, vrolijk of verdrietig mooi of lelijk enz. Je gedachten op je adem gericht slaat een brug tussen het onbewuste en het bewuste. (Want als je niet aan je adem denkt gaat je adem toch door).
Je gedachten op je adem gericht doet je beseffen dat er niets maar dan ook niets belangrijker is dan je adem, zonder kunnen we immers niet in dit leven .

En dit is  nog maar een klein deeltje van de oefening(en) die het begin van bewustwording en dus verslavingen, conditioneringen mogelijk doen beëindigen.
Maar hoe gaan we deze eenvoudige maar toch moeilijke opdracht ons eigen maken…Welkom!

Op Donderdag avond in een  Yurd  ( de Wulp) op het Eibernest…voor een gedeeltelijke actieve ademhaling techniek. gevolgd door innerlijke bewustzijns ( Vipassana ) Meditatie.
Een meditatie gericht binnen de begrenzing van ons eigen lichaam … en geest

Aanvang 19.30 u        kosten € 7,50 . Wees welkom lieve groet D’s Al                          Telefoon: 06-29112473    Website:  Muziekal

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Innerlijke bewustzijnsmeditatie

Workshopreeks: Thema vrouwelijke kracht

Workshopreeks: thema vrouwelijke kracht

Zondag 19 januari, zondag 16 februari en zondag 15 maart 2020

Lieve allen,

In deze workshopreeks verbinden we ons met onze vrouwelijkheid. Verlang je ernaar om je hier dieper mee te verbinden? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan deze prachtige dagen.

Vanuit een liefdevolle bedding willen we je uitnodigen om je weer helemaal met ons vrouwzijn te verbinden. Wij doen dat op verschillende manieren: door Qi Gong (o.a. Jade women Qigong; een oude Chinese vorm die de vrouw emotioneel, spiritueel en fysiek ondersteunt),

yoga, meditatie, klank, sharings, dans, creatief werk en diverse rituelen binnen en buiten in de omringende natuur vanuit openheid en kwetsbaarheid.

Wij, Karin en Ardy begeleiden jullie vanuit onze persoonlijke ervaring met diverse vrouwen- en lichaamswerk en verheugen ons erop om met elkaar een reis te maken van drie maal één dag, maar met een impact die veel langer gaat duren. Je verbindt je weer met je vrouwelijke energie, met jouw kern en je voelt je weer opgeladen en stralend.

Praktische informatie

 We beginnen om 10.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

Bijdrage:

€ 225,00, inclusief koffie, thee, water, een voortreffelijke vegetarische lunch en iets lekkers bij de thee

Groepsgrootte:

max.10 personen, het gaat door met min. 6 deelnemers

Aanmelden en meer informatie:

ardymanders@hotmail.com of bel 06-26090965 (Ardy)

karinbeerens66@gmail.com of bel 06-12315663 (Karin)

 

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Workshopreeks: Thema vrouwelijke kracht

Dweilen met de kraan dicht

Deze workshop kan op aanvraag in 2020 ingeroosterd worden.

Maak je je zorgen over de toekomst van de Aarde en de mensheid? Wil je bijdragen aan een mooie toekomst, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze workshop leer je meer over de samenhang tussen de huidige wereldproblemen waardoor je je makkelijker kunt focussen op échte oplossingen. We inspireren je met behulp van theorie, voorbeelden en oefeningen om met goede moed te beginnen of verder te gaan met de dingen die jou aan het hart gaan en waarvan jij denkt dat ze een bijdrage leveren aan een mooie toekomst. Er is veel ruimte voor interactie en daarmee dus gelegenheden om te leren van en met elkaar. Een aantal van onze eigen inspiratiebronnen: Margaret Wheatley (Ver van huis), Charles Eisenstein (o.a. Sacred Economics), Scott Peck (A different drum), Otto Scharmer (Theorie U), Donella Meadows (Thinking in Systems).

Meer informatie: https://marcsiepman.nl/aanbod/workshop-dweilen-kraan-dicht/

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Dweilen met de kraan dicht

Gesprekscirkel over hooggevoeligheid

6 December, overdag houdt Joost individuele sessies met mensen. Hiervoor kun je je opgeven. ‘s avonds is er een gesprekscirkel.

Het doel van de avond is:
Hoe ga ik om met mijn gevoeligheid, wat zijn mijn valkuilen, hoe ga ik om met wat ik voel van anderen/energie/straling etc.

De uitgangspositie is niet zozeer hoe verdedig ik me als hooggevoelige tegen de wereld om me heen, maar hoe benut ik mijn gave, hoe kijk ik naar de ander, wat voor effect heeft andermans gedrag op mij etc.
Waar loop ik tegenaan, hoe ga ik er nu mee om en hoe zou ik het anders kunnen doen.

Een avond om anders te leren omgaan met jezelf, met anderen en met je gevoel..
Verdieping in de zoektocht naar, wie ben ik, wie zou ik kunnen zijn en waar liggen mijn talenten.

De steekwoorden zijn kwetsbaarheid, openheid, zichtbaarheid en (zelf) reflectie

Opgeven graag via e-mail naar: info@lichtplek.nl
t.a.v. Joost of via PB op Facebook naar Joost Alberts

Mocht je op 6 december zowel de individuele healing ‘s middags en de gesprekscirkel in de avond willen doen weet dat je met ons kunt mee-eten voor 10 euro. Wij zullen een soep en vegetarische maaltijd voorbereiden aan de hand van aantal doorgegeven aanmeldingen.Voor het huren van de yurt vragen wij aan de deelnemers van de gesprekscirkel in de avond een bijdrage van 5 euro. Neem warme kleding mee en een fijne omslagdoek of deken. De yurt zal verwarmd zijn door een houtkachel . Wij hebben er al zin in. Groetjes  Ron en Pascale

In verbinding,

Joost Alberts
Stichting Transformatie

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gesprekscirkel over hooggevoeligheid

Healing Breath -Ademcircles

De ADEM… Kom en ontdek de kracht van de ADEM!

Wist je dat we gemiddeld maar 30% van onze ademcapaciteit gebruiken? In deze sessie gaan we dit sowieso verdubbelen! Oude blokkades, boosheid, angsten en overtuigingen worden omgezet naar liefde en zachtheid voor jezelf. Ook zul je meer rust en ontspanning gaan ervaren en tegelijkertijd meer vitaliteit in het dagelijks leven. Je krijgt letterlijk méér Ruimte.

De avond wordt verzorgd door Patricia van Kessel, gecertificeerd ademcoach. Ze werkt met de Verbonden Ademtechniek, kristallen, elementen uit de natuur en prachtige muziek… We verbinden allereerst rondom het vuur en ademen dan samen in een warmgestookte YURT.

Data: zie agenda

Bijdrage: 50 euro inklusief thee en iets lekkers

Overnachten in de yurt is mogelijk

Workshop Zelfliefde  

Een heerlijke dag in aandacht voor jezelf. Een combinatie van zelfonderzoek, voelen, mindfullness en Ademwerk. Naar meer Zelfliefde met zachtheid voor jezelf. Georganiseerd door: Margot Terranea lichaamsgericht coach en mindfullness trainer en Patricia van Kessel. Bijdrage inclusief koffie thee versnaperingen en een biologische lunch: 95 euro.

Patricia van Kessel   06-15133321

PatriciaBreath@hotmail.com

Yogatrainer Patricia van Kessel

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Healing Breath -Ademcircles

Workshop Oorspronkelijk Koken

Heerlijke Herfst kookworkshop.

Zaterdag 16 november : 10.00-15.00 uur.

Tijdens de kookworkshop Heerlijke Herfst maken we verwarmende gerechten klaar die perfect passen binnen dit seizoen. We bereiden de gerechten op en rond een gezellig vuurtje.

– Ontvangst met koffie en thee

– Soep met breekbrood en kruidenboter

– Verse pasta met een vulling van pompoen

– Stoofpotje van wild en bier

– Kleurrijke groentenschotel

– Hasselback aardappelen

– Winterse cake

 Deze winter geeft Jop van der Schaaf met zijn bedrijf BuitenKennis een aantal open workshops. De datums zijn: 11 januari, 25 januari, 8 februari, 7 maart en 21 maart.
Hiervoor kan iedereen zich inschrijven via zijn website www.buitenkennis.nl.

Koud? Echt niet! Tijdens deze workshops kook je rond een gezellig knapperend vuurtje de heerlijkste gerechten.
De precieze planning volgt nog, maar we kunnen alvast verklappen dat er een middag gevuld wordt met typisch Scandinavische gerechten, zoals ‘Loimulohi’, köttbullar en kanelbullar. (Finse zalm, Zweedse gehaktballetjes en kaneelbroodjes) Daarnaast organiseert Jop een winterse kookworkshop waarbij je zelf verse worst gaat roken, natuurlijk hoort daar ook een heerlijke stamppot bij met zelfgemaakte appelmoes.

En dat allemaal bereid op en rond dat knapperend vuurtje! 

Mocht je niet kunnen tijdens de open workshops, maar wel graag een keer op houtvuur willen koken. Neem dan contact op met Jop via jop@buitenkennis.nl of 06-30714566.
Vanaf 6 personen kan er al een workshop naar keuze worden georganiseerd.

Meer info via Jop van der Schaaf,  jop@buitenkennis.nl, 06-30714566, www.buitenkennis.nl & www.facebook.com/buitenkennis 

 

Zie :BuitenKennis

Kookworkshop op aanvraag:

Deze workshop richt zich volledig op het koken op een kampvuur met of zonder de Dutch Oven (gietijzeren pan). We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de Dutch Oven, thuis op de barbecue of in het wild. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag in kleine groepjes aan de hand van een receptuur.

De Dutch Oven gebruiken we voor het bakken van een cake en het maken van een stoofpotje. Daarnaast richten we ons ook op primitief koken waar we geen gebruik zullen maken van potten en pannen. Oorspronkelijk koken zoals dat in het verleden ook ging. We maken brood, gaan vis bereiden op de ‘Indian way’, beef jerky roken en genieten van een heerlijk dessert rechtstreeks uit de kolen. Dit allemaal rondom een gezellig kampvuurtje.

De smaaksensatie is onbeschrijfelijk en het gemak van deze kookmethodes zullen iedereen versteld doen staan.

Inhoud van de workshop

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Uitleg koken op kampvuur
  • Uitleg koken in een Dutch Oven
  • Bread on a stick of flat bread rechtsreeks op de kolen
  • Beef jerky roken
  • Stoofpotje in de Dutch Oven
  • Vis bereiden Indian style
  • Cake in de Dutch Oven
  • Gepofte banaan en sinaasappel brownies uit de kolen
  • Uitleg onderhoud Dutch Oven

Deelname
Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.
Deelname aan deze workshop kost €35,00 per persoon.
De workshop duurt van 15.00 tot 20.00 uur

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Workshop Oorspronkelijk Koken

Grootmoeders-groep

Data : 2020 20 januari, 17 februari, 16 maart, 27 april, 25 mei, 22 juni 

Vanaf 19.30 u inloop met koffie en thee. Om 19.45 u starten we ons programma          k. Heb je een drum, voel je dan uitgenodigd deze mee te nemen

Wees van harte welkom!!  Voor info en opgave:  Hanneke 0492-516534 / city.hawk@online.nl

Ken je  het werk met ‘De Grootmoeders’ nog niet?  Shirley McErlane (aan wie zij verschenen) bracht drie boeiende boeken uit over haar ervaringen en lessen.                    “De Grootmoeders Spreken” /“Een oproep van De Grootmoeders” / “In verbinding met De Grootmoeders”            Website: De Grootmoeders spreken

De Grootmoeders zijn een spirituele groep vrouwen die ons leren – en daarbij helpen – dat het in deze tijd van overheersende Yang-kracht in de wereld hard nodig is om onze Yin-kracht te bundelen en deze uitbreidend toe te voegen aan het totaal van de Yin/Yang-energie. Zo komt er meer balans in die verhouding!                                                            Overigens kunnen óók mannen veel leren over wat zij kunnen bijdragen om dit evenwicht te herstellen. Ze hebben daarbij een andere functie gekregen naast ons vrouwenwerk.

De Grootmoeders leren ons ook hoe we dit werk met vrouwen gezamenlijk (én individueel) kunnen doen. We komen samen om hier vorm aan te geven en elkaar te voeden.               We zullen onder meer mediteren, drummen, liedjes van De Grootmoeders zingen, teksten doornemen, bekrachtigingsceremonies uitvoeren en werken met het Net van licht dat de hele aarde omvat.

Het is fijn te ervaren dat we zelf kunnen bijdragen aan een gezonder evenwicht door met meer bewustzijn onze plek als vrouw in te nemen! De Grootmoeders zeggen: ”Onze boodschap komt het meest tot zijn recht als je haar leeft en in praktijk brengt.”

Het gedachtegoed van De Grootmoeders dragen we vrijwillig uit en dus vragen we slechts een donatie naar keuze, met als basis waardering en draagkracht, om de onkosten te dekken. Wat daarvan eventueel overblijft gaat naar bijeenkomsten en werkzaamheden die dit gedachtegoed en het Net van licht verder over de wereld helpen verspreiden.              Dus voel voor jezelf de waarde van wat je door de samenkomst én van De Grootmoeders ontvangt, om na afloop je bijdrage in ‘Het Potje’ achter te laten.

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootmoeders-groep

Wilgen vlechten of koken met Marck

1479718281947 klik op het plaatje

   

Marck heeft 2 succesvolle wilgen-vlecht-dagen gehouden hier. Op aanvraag kan dit weer herhaald worden.  Marck kan ook als kok ingehuurd worden. Zie zijn website:  Marck Hofmeester

Zijn vrouw Masha Mulder geeft yogalessen. Samen verzorgen ze muziek en  theater voorstellingen op locatie.  Hiloka

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wilgen vlechten of koken met Marck