Wildpluk workshop

Tijdens de wildplukworkshop krijg je informatie over veilig en verantwoord wildplukken. We lopen over het terrein en de eetbare planten die we tegenkomen worden geproefd. Bij sommige planten horen verhalen en/of krijg je informatie over inhoudsstoffen en werking. Samen plukken we een aantal eetbare wilde planten op het terrein van het Eibernest. Met deze planten gaan we een maaltijd maken. Afhankelijk van wat er groeit en bloeit is de maaltijd iedere keer een verrassing. Een wilde salade, wilde pesto, bloemenboter of wilde kruidenboter, kappertjes van bloemknoppen, wilde kruidenazijn, er is van alles mogelijk.

Start: 10:00 uur tot ongeveer 12:00 uur

Kosten: € 17,50 per persoon (kinderen onder de 12 jaar € 12,50 per persoon)

Aanmelden: info@denatuurlijkeverbinding.nl

Zie ik je op de volgende wildplukworkshop?

Warme groet, Linda Schrurs  http://denatuurlijkeverbinding.nl/

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wildpluk workshop

Klankconcert 6 juli

Klankconcert op zaterdag 6 juli in de grote yurt.

Hartelijk welkom op deze middag waarop je fijn mag ontspannen tijdens een klank-ligconcert (lees onderaan deze brief voor meer informatie over mij en mijn muziek).

Tijd van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur.

Aanvang van het concert is stipt om 14.00 uur en het is fijn als je ruim van te voren aanwezig bent. Het concert zal meer dan een uur duren, waarna er gelegenheid is voor een kringgesprek in ongedwongen sfeer. We sluiten af met een lekker kopje thee.

Eigen bijdrage 15 Euro, graag contant te voldoen bij aankomst.

Je kunt voor jezelf een extra kussentje en dekentje meenemen en een flesje water.

Voor opgeven of informatie: Gonnie Feddema

Tel. 06-34463838

gonniesound@gmail.com  website Gonnie

Over mijzelf en klankmuziek.

Mijn naam is Gonnie Feddema en mijn grote passie is het maken van klanken. Voor mezelf en voor anderen. Klanken die gemaakt worden op intuïtie, zonder notenschrift..

In de loop der jaren heb ik mij omringd met vele soorten muziekinstrumenten zoals klankschalen, prachtige native flutes, snaarinstrumenten en instrumenten van glas en metaal die engelachtige klanken maken , maar ook gebruik ik veel lage en diepe klanken die ons een diepe trilling laten ervaren, de klank van de aarde. Met mijn stem heb ik een soort van oerzang ontwikkeld, die je eraan herinnert wie je in wezen bent en je terug brengt naar je innerlijke zelf.

Tijdens een concert word je door de klanken meegenomen; ze dragen je en nemen je mee op reis, terug naar de bron van waaruit alles is ontstaan. Onderweg kun je blokkades tegen komen die mogen worden opgeruimd, en aangekomen op je bestemming voel je je verfrist en als herboren. De energie kan weer vrij door je lichaam stromen.

Het is een zachte manier om tot ontspanning of healing te komen; zelf hoef je niets te doen als comfortabel te liggen of zitten onder een dekentje, en alles te laten gebeuren en vooral er heerlijk van genieten.

Ieder concert klinkt en voelt anders; geen enkel concert is hetzelfde. Dit komt omdat de groep mensen en de energie daarvan ook iedere keer anders is, en ik mij daarop afstem.

Een concert kan nog lang nawerken; ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water en omdat de trilling van instrumenten zoals klankschalen het water in onze lichaamscellen in beweging brengt, wordt ons lichaam gereinigd, gemasseerd en ontdaan van blokkades, waardoor we ons weer opgefrist en als herboren voelen. Soms nog dagen merkbaar.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Klankconcert 6 juli

Vegetarische Verwennerij en meer..

Marck bezig in onze buitenkeuken

Vier de zomer met ons, met deze Vegetarische Verwennerij en meer… Een drie-gangenmenu, geserveerd door Chef Marck Hofmeester samen met zijn gastkoks en gevolgd door een openlucht concert van Michael Krumins. Dit alles op een rustgevende buitenlocatie midden in de natuur. Onder onze podiumtent is het beschut voor wind en regen. Als het koud is wel warme kleding meenemen.

Vanaf 17.30 uur kun je komen binnendruppelen en staat er wat te knabbelen en te drinken op je te wachten. Rond  18.00 uur schuiven we aan en vanaf 20.30 uur rollen we de avondactiviteit in.

Kosten per persoon:  Alleen 3 gangendiner: € 15,-

Avondactiviteit en diner:  € 17,50  Alleen avondactiviteit: € 5,-

Je kunt je per mail opgeven bij de coördinator van de aanschuifmaaltijden:

info@marckhofmeester.nl  of via  de website van Marck:  Kleurrijke kookkunsten

Woensdag  3 Juli

Summer swing met Diedzjee Gregoor

Link naar de facebookpagina:  Diedzjee Gregoor

Woensdag  4 September :

Gastkok Ellen.

Optreden Homeward Bound. Poezieavond

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische Verwennerij en meer..

Healing Breath -Ademcircles

De ADEM… Kom en ontdek de kracht van de ADEM!

Wist je dat we gemiddeld maar 30% van onze ademcapaciteit gebruiken? In deze sessie gaan we dit sowieso verdubbelen! Oude blokkades, boosheid, angsten en overtuigingen worden omgezet naar liefde en zachtheid voor jezelf. Ook zul je meer rust en ontspanning gaan ervaren en tegelijkertijd meer vitaliteit in het dagelijks leven. Je krijgt letterlijk méér Ruimte.

De avond wordt verzorgd door Patricia van Kessel, gecertificeerd ademcoach. Ze werkt met de Verbonden Ademtechniek, kristallen, elementen uit de natuur en prachtige muziek… We verbinden allereerst rondom het vuur en ademen dan samen in een warmgestookte YURT.

Data:

Vrijdagavond 21 juni (Viering Zomerzonnewende)

Vrijdagavond 5 juli

Dinsdagavond 16 juli (Volle Maan)

Bijdrage: 50 euro    Overnachten in de yurt is mogelijk

Zondag 14 juli is er nog een gehele dag: Workshop Zelfliefde met Mindfullness, Innerlijk Kind werk en ademcircle. Bijdrage: 95 euro inklusief thee, koffie, lunch en versnaperingen. Verzorgd door Patricia van Kessel en Margot Terranea: lichaamsgericht coach en mindfullness trainer.

Patricia van Kessel   06-15133321

PatriciaBreath@hotmail.com

Yogatrainer Patricia van Kessel

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Healing Breath -Ademcircles

Workshop Oorspronkelijk Koken

Deze workshop kan op aanvraag aangeboden worden door Jop van der Schaaf.

Zie :BuitenKennis

Deze workshop richt zich volledig op het koken op een kampvuur met of zonder de Dutch Oven (gietijzeren pan). We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de Dutch Oven, thuis op de barbecue of in het wild. Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag in kleine groepjes aan de hand van een receptuur.

De Dutch Oven gebruiken we voor het bakken van een cake en het maken van een stoofpotje. Daarnaast richten we ons ook op primitief koken waar we geen gebruik zullen maken van potten en pannen. Oorspronkelijk koken zoals dat in het verleden ook ging. We maken brood, gaan vis bereiden op de ‘Indian way’, beef jerky roken en genieten van een heerlijk dessert rechtstreeks uit de kolen. Dit allemaal rondom een gezellig kampvuurtje.

De smaaksensatie is onbeschrijfelijk en het gemak van deze kookmethodes zullen iedereen versteld doen staan.

Inhoud van de workshop

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Uitleg koken op kampvuur
  • Uitleg koken in een Dutch Oven
  • Bread on a stick of flat bread rechtsreeks op de kolen
  • Beef jerky roken
  • Stoofpotje in de Dutch Oven
  • Vis bereiden Indian style
  • Cake in de Dutch Oven
  • Gepofte banaan en sinaasappel brownies uit de kolen
  • Uitleg onderhoud Dutch Oven

Deelname
Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.
Deelname aan deze workshop kost €35,00 per persoon.
De workshop duurt van 15.00 tot 20.00 uur

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Workshop Oorspronkelijk Koken

Grootmoeders-groep

 

Laatste deze zomer:  17 juni  in de grote yurt ( de Wulp ).

Vanaf 19.30 u inloop met koffie en thee. Om 19.45 u starten we ons programma          k. Heb je een drum, voel je dan uitgenodigd deze mee te nemen

Wees van harte welkom!!  Voor info en opgave:  Hanneke 0492-516534 / city.hawk@online.nl

Ken je  het werk met ‘De Grootmoeders’ nog niet?  Shirley McErlane (aan wie zij verschenen) bracht drie boeiende boeken uit over haar ervaringen en lessen.                    “De Grootmoeders Spreken” /“Een oproep van De Grootmoeders” / “In verbinding met De Grootmoeders”            Website: De Grootmoeders spreken

De Grootmoeders zijn een spirituele groep vrouwen die ons leren – en daarbij helpen – dat het in deze tijd van overheersende Yang-kracht in de wereld hard nodig is om onze Yin-kracht te bundelen en deze uitbreidend toe te voegen aan het totaal van de Yin/Yang-energie. Zo komt er meer balans in die verhouding!                                                            Overigens kunnen óók mannen veel leren over wat zij kunnen bijdragen om dit evenwicht te herstellen. Ze hebben daarbij een andere functie gekregen naast ons vrouwenwerk.

De Grootmoeders leren ons ook hoe we dit werk met vrouwen gezamenlijk (én individueel) kunnen doen. We komen samen om hier vorm aan te geven en elkaar te voeden.               We zullen onder meer mediteren, drummen, liedjes van De Grootmoeders zingen, teksten doornemen, bekrachtigingsceremonies uitvoeren en werken met het Net van licht dat de hele aarde omvat.

Het is fijn te ervaren dat we zelf kunnen bijdragen aan een gezonder evenwicht door met meer bewustzijn onze plek als vrouw in te nemen! De Grootmoeders zeggen: ”Onze boodschap komt het meest tot zijn recht als je haar leeft en in praktijk brengt.”

Het gedachtegoed van De Grootmoeders dragen we vrijwillig uit en dus vragen we slechts een donatie naar keuze, met als basis waardering en draagkracht, om de onkosten te dekken. Wat daarvan eventueel overblijft gaat naar bijeenkomsten en werkzaamheden die dit gedachtegoed en het Net van licht verder over de wereld helpen verspreiden.              Dus voel voor jezelf de waarde van wat je door de samenkomst én van De Grootmoeders ontvangt, om na afloop je bijdrage in ‘Het Potje’ achter te laten.

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Grootmoeders-groep

Vacature PR

Vacature PR van Het Eibernest, vrijwillig en/of stagaire.

Meedenken over het managen van de relatie met vrienden, supporters, vrijwilligers, samenwerkende partners en partnerorganisaties. Het bijhouden van persoonlijke gegevens en geldstromen, mn op digitaal vlak. Meedenken en organiseren van de communicatie en het onderhouden van een duurzame relatie met al deze partners.

Het gaat over een of meer van de volgende communicatie middelen:

Facebook Het Eibernest https://www.facebook.com/heteibernest

De website van Het Eibernest  https://www.heteibernest.nl/   Dit is een wordpress pagina. Er zijn links naar de facebook pagina, twitter, Airbnb, pifworld en mailchimp.

De website is sinds kort in het Engels vertaald. Graag nakijken.

De website van Airbnb  http://www.airbnb.nl

Een digitaal, gedeelde agenda beginnen die gekoppeld kan worden aan de evenementen plugin van de website.

Crowdfundings website is in opstart, via pifworld.

We hebben een eigen bedrijfsrekening van het Eibernest, bij Triodos. Hulp bij het overzichtelijk maken van geldstromen.

Mailchimp  https://mailchimp.com/  is een programma wat ik gebruik voor nieuwsbrieven. Het bijhouden van het adressenbestand schiet erbij in. Mensen kunnen via onze site zich opgeven. Ik krijg meldingen van hoe de brief gelezen wordt en wie deze niet ontvangt.  Hulp bij het bijhouden van deze gegevens zou welkom zijn.

Twitter https://twitter.com/pien10

Linkedin https://www.linkedin.com/in/marjan-verhees-bennenbroek

Voor het Duurzaamheidscafé Deurne verzorg ik de website, facebook, twitter en de nieuwsbrief. Hulp hierbij is welkom.

 

 

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vacature PR

Wilgen vlechten of koken met Marck

1479718281947 klik op het plaatje

   

Marck heeft 2 succesvolle wilgen-vlecht-dagen gehouden hier. Op aanvraag kan dit weer herhaald worden.  Marck kan ook als kok ingehuurd worden. Zie zijn website:  Marck Hofmeester

Zijn vrouw Masha Mulder geeft yogalessen. Samen verzorgen ze muziek en  theater voorstellingen op locatie.  Hiloka

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wilgen vlechten of koken met Marck

Zweethut en Stilte wandeling o.l.v. Marja Nijskens

Zweethutceremonies

Data:  26 mei, 8 september en 29 december.

Tijd:  van 10.00 uur ong.19.00 uur.    Bijdrage:  € 45,- pp

Het is een dag van samen voorbereiden, opbouwen, zweten, delen, zingen, mediteren, samen eten en samen afsluiten. Er is die dag “Indiantime”, dwz, geen strakke planning, maar veel tijd en ruimte om te genieten van het samenzijn op een mooie plek en ons te verbinden met de natuur en met elkaar. Het is goed om ‘s avonds geen afspraken meer te hebben, zodat de hut nog wat kan “nawerken”.

GOED OM TE WETEN!

-Tijdens de dag zo weinig en zo licht mogelijk eten (bijv. fruit, rijstwafels, noten, groentesap, dit is voor iedereen verschillend)

-Alcohol en drugs gebruiken we niet!

-Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) mogen in de hut.

-Mensen met HARTKLACHTEN of zware SPATADERPROBLEMEN mogen de hut  NIET in.

In twijfelgevallen is het goed je huisarts te raadplegen.

-deelname is OP EIGEN RISICO.

STILTEWANDELING  19 mei, 25 augustus , 24 november.  

De wandeling start om 10.00 uur op het Eibernest, Hogebrug 3, 5757 RS Liessel, Einde omstreeks 12.00 uur.   Kosten: 5 euro aanmelden is gewenst.

We wandelen onder alle weersomstandigheden dus draag gepast schoeisel en kleding.

In onze dynamische maatschappij hebben vele mensen het druk, voelen zich onder druk staan én er is er veel drukte en geluidsoverlast. Vele mensen lijden daaronder.  Ook overmatig en onnodig gebruik van licht heeft negatieve gevolgen.  Stilte en duisternis zijn belangrijke oerkwaliteiten die beschermd moeten worden.

Daarom organiseert Marja Nijskens van Nijskens Natuurbeleving al jaren stiltewandelingen.

Maar wat gebeurt er eigenlijk als je wandelt in stilte? Als je de tijd neemt om te ontspannen, jouw ervaringen te verwerken en fysiek helemaal tot rust komt? Ervaar het samen met spiritueel natuurcoach Marja Nijskens.

Door op Marja’s manier de natuur te beleven worden middels ademhalings- en grondingsoefeningen je zintuigen wakker, waardoor je allerlei nieuwe indrukken op doet en volledig tot rust komt.

Je bent van harte welkom!

aanmelden en meer informatie of vragen:  Marja Nijskens TEL: 06 -15 49 88 86 

marja.nijskens60@gmail.com        www.marjanijskens.nl WELKOMWELKOMWELKOMWELKOM !!!

“In het voorjaar van 2000 maakte ik voor het eerst een zweethutceremonie mee. Een dag doorbrengen midden in de natuur, het samenzijn met anderen, mijn eigen natuur ontdekken; voor mij was het een thuiskomen. Thuiskomen bij Moeder Aarde en thuiskomen  bij mij zelf. Het is niet bij één zweethut gebleven. In de zomer van datzelfde jaar, op mijn veertigste verjaardag, volgde ik een zweethuttraining bij Lenaleen Waignein. In de afgelopen jaren heb ik vele zweethutceremonies gegeven in Nederland, Belgie en Frankrijk (op Ecolonie in de Vogezen).

Door het meegaan met het ritme van de natuur, door de activiteiten rond de zweethut, door het ritueel in de zweethut ontstaat een verbinding met de natuur, met de elementen, met elkaar en met mezelf. Ik ervaar alles als één geheel, één universeel samen zijn. Het is aards en spiritueel tegelijk.

Het zweethutritueel zoals ik het begeleid, is gebaseerd op de traditie van de Noord Amerikaanse Indianen, maar eigenlijk is het een universeel gebeuren in het Hier en Nu. Het is veel meer dan een fysieke reiniging, het is zuivering van lichaam, hart en ziel. De zweethut, de baarmoeder van Moeder Aarde, staat symbool voor de vrouwelijke energie. In een Vuur, symbool voor de mannelijke energie worden stenen verhit. Deze stenen, het Stenen Volk, worden door de vuurman of vuurvrouw roodgloeiend de hut ingedragen en maken op die manier een verbinding tussen mannelijk en vrouwelijk.

Voordat we de hut ingaan worden we gereinigd met de rook van Salie. Als we de hut binnengaan,  zeggen we  ”O Mitakuye Oyasin”; ofwel  “Aan al mijn verwanten”, een manier om uit te drukken dat wij allen een zijn, zonder onderscheid.  In de hut is het aarde donker, we zitten op een handdoek op de Aarde rond de gloeiend hete stenen. De ceremonie bestaat uit 4 rondes, waarin we healing vragen, persoonlijke intenties uitspreken, zingen, mediteren en dank uitspreken. Het water dat ik over de stenen giet neemt onze intenties mee naar het grote geheel. Tussen de rondes door mag je naar buiten om af te koelen en water te drinken.

Het is altijd moeilijk om met woorden te beschrijven  wat een zweethutceremonie nu precies is. Het beste is om het gewoon zelf eens een keer te ervaren. Ik ben heel dankbaar en blij dat het zweethutgebeuren op mijn pad is gekomen en neem jullie graag mee in dit mooie ritueel!

Welkom!

Marja Nijskens

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zweethut en Stilte wandeling o.l.v. Marja Nijskens

Fermenteer workshop

Fermenteren? Kun je leren !

IMG_7300

Hoe smaakt zelfgebakken desembrood?

Wat kun je allemaal doen met kefir?

Hoe maak je zuurkool?

Wat is komboecha?

Diëgo van Keere komt graag weer een workshop geven. Geef door als je belangstelling hebt voor deze gezonde en energie zuinige manier van voedselbewerking.

http://www.anupana.be/welkom.html

Diego

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fermenteer workshop