Het terrein

EiberNest

Op het Eibernest staan de accommodaties. Dat zijn een tipi-tent, 2 yurt’s, een podiumtent, een pipowagen, vuurplaats, een open keuken die gebruikt kan worden door de gasten en bezoekers, een toiletgebouw, en een aardewoning die in de zomer gebruikt wordt als koelplek. De aardewoning is niet toegankelijk zonder begeleiding.

Eigenlijk is het Eibernest een grote buitenhuiskamer, met allerlei hoekjes. Daarnaast is er een Wellnest, bestaande uit een houtgestookte sauna, houtgestookte hottub en dompelbad.
Er is ruimte voor activiteiten, personeelsfeestjes en kinderfeestjes. Voor trainingen of andere grotere bijeenkomsten is het hele terrein van het Eibernest te huur. Kom gerust eens kijken als je ideeën hebt. Wel even contact opnemen…
Het Eibernest is een zeer geschikte locatie voor persoonlijke ontwikkeling en bezinning, stiltewandelingen en stiltedagen, ademsessies, meditatie, Chi neng chi gong, klankconcerten en mantra zingen.

Voedselbos

Op het Eibernest bevindt zich een exclusief voedselbos. Dit bos heeft een voorbeeldfunctie en is ook bedoeld om te ervaren en om van te leren. Het fruit dat hier van komt verwerken we,… om te proeven, te ervaren en te verkopen. Op de wal zijn fruit, hazelaars, noten en kastanjebomen geplant.

Kruidentuin

In de twee kruidentuinen op het Eibernest bevinden zich, bij de paw paw’s, jostabessen en appelbomen, allerlei soorten geneeskrachtige- en keukenkruiden.
De kruidentuin waar de beelden in staan is in 2019 gebruikt voor een afstudeeropdracht van studenten van de Sprenk.

Het Eiberbos met bezinningspad

Bezinningsbos

Het Bezinningsbos grenst aan de Eiberwij. In het bezinningsbos, een stuk land dat aangeplant is met inheemse struiken en bomen en notenbomen, loopt een slingerend pad ( het bezinningspad ). Het slingerpad heeft een symbolische betekenis, het heeft de vorm van het ying- yang teken en symboliseert ook het mannelijke en het vrouwelijke. Dit pad kan bezinnend gewandeld worden

EiberWij

Een onderdeel van het Eibernest is de Eiberwij. Dit stukje grond ligt tussen het Eibernest en de prive-tuin. Op de Eiberwij zijn 2 vaste zomerplekken waar de beheerders van het Eibernest in het seizoen verblijven. Ook op de EiberWij zijn voedselbosgewassen aangeplant, alles onder het beheer van de Stichting. De Eiberwij is privéterrein en minder toegankelijk voor campinggasten en bezoekers.
De grote moestuin, die zich ook op de Eiberwij bevindt, wordt beheerd door de Peelconnectie . Voor gelegenheden op het Eibernest kunnen hier in overleg met de Peelconnectie op bestelling groenten gekocht worden.

Zorg voor de natuur
Peelconnectie

De Peelconnectie

Sinds 1 januari 2019 zijn Roel ten Hoven en Jeroen van Keulen op de EiberWij actief.
Roel en Jeroen runnen samen ‘De Peelconnectie’ en bieden begeleiding en ondersteuning aan diverse groepen. Ze zijn hier vier dagen in de week, van maandag t/m donderdag. Dankzij hun werklust en enthousiasme verkleinen ze de afstand tot de arbeidsmarkt voor veel van hun medewerkers, dat is het doel van hun werk. Het middel wat ze inzetten is buiten werken in de natuur. Speerpunt is de moestuin, maar ook worden er producten verwerkt zoals jam, zuurkool en kruiden etc. De groentes worden aangeboden in een wekelijkse groentemandjes.